İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
4.100,03 % -0,72
94.251,31 %-0.757
Ara
Muhalif. EKONOMİ Şubatta tavuk eti üretimi arttı, yumurta üretimi yıllık bazda azaldı

Şubatta tavuk eti üretimi arttı, yumurta üretimi yıllık bazda azaldı

Şubatta tavuk eti üretimi yüzde 8,2 arttı, yumurta üretimi ise yüzde 10,8 azaldı. Kesilen tavuk sayısında da artış yaşandı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı kümes hayvancılığı üretim istatistiklerine göre, 2025 yılı şubat ayında tavuk eti üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla %8,2 artarak 218 bin 260 tona yükseldi. Ancak bu üretim bir önceki aya göre %6,4 oranında düşüş gösterdi.

Aynı dönemde tavuk yumurtası üretimi, aylık bazda %6,4, yıllık bazda ise %10,8 azaldı. Şubat ayında toplam 1 milyar 547 milyon 93 bin adet yumurta üretildi. Bu düşüş, özellikle yumurta üreticileri açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

TÜİK verilerine göre, şubat ayında kesilen tavuk sayısı geçen yılın aynı ayına göre %5,8 artarak 115 milyon 549 bine ulaştı. Bu artış, et üretimindeki yükselişi destekleyen faktörlerden biri olarak öne çıktı.

Yılın ilk iki ayını kapsayan ocak-şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretimi %10,4 oranında azaldı. Aynı dönemde kesilen tavuk sayısı %8,8, tavuk eti üretimi ise %11,5 arttı. Bu veriler, yumurta üretiminde yaşanan düşüşe rağmen et üretiminde güçlü bir büyümenin sürdüğünü ortaya koydu.

Tavuk eti ve kesim rakamlarındaki artış, sektörün et talebine daha çok odaklandığını gösterirken, yumurta üretimindeki düşüş arz-talep dengesi, yem maliyetleri veya dış talepteki değişim gibi faktörlerden kaynaklanmış olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *