İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6737 %0.09
40,0402 %0.36
3.537,48 % 0,60
83.320,00 %0.239
Ara
Muhalif. EKONOMİ Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi şubat ayında yükseldi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi şubat ayında yükseldi

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE), şubatta bir önceki aya göre yüzde 2,7, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 29,89 arttı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı şubat ayına ait Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerini açıkladı. Verilere göre, şubat ayında Tarım ÜFE, bir önceki aya göre yüzde 2,7, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 29,89 artış gösterdi. Ayrıca, bir önceki yılın aralık ayına göre artış oranı yüzde 5,52, 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 42,6 olarak hesaplandı.

Sektörlere Göre Değişimler

Tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde bir önceki aya kıyasla yüzde 2,49 artış yaşanırken, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde bu oran yüzde 6,8 oldu. Balık ve su ürünleri sektöründe ise yüzde 5,2 artış kaydedildi. Bitkisel ürünler ve hayvansal ürünler alanında da belirgin bir artış görüldü.

Ana Gruplardaki Değişimler

Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünler yüzde 0,61 oranında artarken, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ise yüzde 5,93 artış gösterdi. Buna karşın, çok yıllık bitkisel ürünlerde ise yüzde 1,79 oranında bir azalma kaydedildi.

En Yüksek Artışlar

Yıllık değişim bazında en yüksek artış, turunçgiller ürünlerinde yüzde 166,37 olarak gerçekleşti. Aylık değişim oranlarında ise en yüksek artış, tropikal ve subtropikal meyveler kategorisinde yüzde 13,95 olarak kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *