İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. EKONOMİ TBB ile TMMOB, Deprem Koordinasyon Kurulu oluşturdu

TBB ile TMMOB, Deprem Koordinasyon Kurulu oluşturdu

Türkiye Barolar Birliği ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin yaptığı ortak açıklamada, “İnsani yardım çalışmalarının yanı sıra önemli suç duyurularının yapılması ve ilgili bakanlıklarla birlikte hasarlı veya yıkılmış binalardan örnek alınması şeklinde çalışmalar başlamıştır” denildi.

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB), Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası bölgedeki hukuki işlemleri koordine etmek için Deprem Koordinasyon Kurulu'nu oluşturdu.

İki kurum tarafından yapılan ortak açıklamada, Deprem Koordinasyon Kurulu’nun deprem felaketi öncesinde ve sonrasında yaşanan sorunları tespit etmek, gerekli durumlarda sorunların çözümü için müdahil olmak ve bundan sonra yaşanabilecek felaketlere ilişkin politika oluşturulmasını sağlamak için oluşturulduğu dile getirildi.

"Felaket farklı boyutları ile raporlanmalı"

Deprem felaketinin farklı boyutları ile raporlanması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

* Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi dolayısıyla görünür olan eksiklik ve aksaklıklar konusunda hukuki ve teknik alanda tecrübe ve bilgi birikimine büyük ihtiyaç duyulduğu, depremde ortaya çıkan çok sayıda hukuki sorunla ilgili olarak gerek başvuruların yapılması gerekse yapılan başvurularla ilgili delillendirme ihtiyacı olduğu, yaşanan felaketin farklı boyutlarıyla raporlanması gerektiği açıktır.

"Hasarlı ve yıkılmış binalardan örnek alınıyor"

Teknik konularla ilgili çalışmaların başladığına da dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

“Felaketin hemen ardından her iki meslek örgütü de engel ve imkansızlıklara rağmen seferberlik halinde dayanışma çalışmalarını başlatmış ve teknik konularda girişimlerde bulunmuştur. Çalışmalar halihazırda kurumlarımız tarafından sürdürülmektedir. Söz gelimi, insani yardım çalışmalarının yanı sıra önemli suç duyurularının yapılması ve ilgili bakanlıklarla birlikte hasarlı veya yıkılmış binalardan örnek alınması şeklinde çalışmalar başlamıştır. Ülkemizin bugüne kadar yaşadığı felaketlerden çıkardığımız tecrübeler ışığında diyebiliriz ki felaketin en az birkaç yıl sonrasına kadar uzanacak vadede çalışmaların yürütülmeye devam etmesi gerekecektir.”
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *