İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9788 %0.29
37,0852 %-0.46
101.398,60 %3.571
3.255,95 0,86
Ara
Muhalif. EKONOMİ TÜİK: İçme sütü üretimi bir yılda yüzde 7,9 azaldı

TÜİK: İçme sütü üretimi bir yılda yüzde 7,9 azaldı

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağustosta ticari işletmelerin topladığı inek sütü miktarı bir önceki aya göre yüzde 1,4 azalarak 823 bin 967 ton oldu. Zincir marketlerde fiyatı 45 liraya kadar çıkan içme sütü üretimi de bir yılda yüzde 7,9 düştü.

TÜİK, ağustos ayına iliştin süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini bugün yayınladı. Buna göre, temmuzda 835 bin 878 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı ağustos ayında yüzde 1,4 azalarak 823 bin 967 ton oldu.

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1, ocak-ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 3,0 artışı ifade etti.

İçme sütü üretimi ocak- ağustos döneminde de yüzde 2,2 geriledi

Bir önceki ay 102 bin 203 ton olan içme sütü üretimi ağustosta yüzde 9,1 artarak 111 bin 497 ton olarak gerçekleşti. Ancak içme sütü üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,9 düştü. İçme sütü üretimi ocak-ağustos öneminde de yüzde 2,2 azaldı.

Ağustos’ta bir önceki yılın aynı ayına göre yoğurt üretimi yüzde 10,1, inek peyniri üretimi yüzde 9,1 ve ayran üretimi yüzde 5,5 arttı. Ocak-ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi yüzde 9,4, ayran üretimi yüzde 7,2 ve yoğurt üretimi yüzde 3,4 artış kaydetti. Tereyağı üretimi ise yüzde 11,7 geriledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *