İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4400 %0.05
39,4370 %0.23
3.397,77 % -0,70
91.317,61 %1.507
Ara
Muhalif. Galeriler GÜNDEM Şanlıurfa’da 30 günlük bebek, sağlık çalışanının yönlendirmesiyle hayata tutundu

Şanlıurfa’da 30 günlük bebek, sağlık çalışanının yönlendirmesiyle hayata tutundu

Şanlıurfa’da annesinin emzirirken boğulma tehlikesi geçiren 30 günlük bebek, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanının doğru yönlendirmesi sayesinde hayata döndü.

KAYNAK: AA
Şanlıurfa’da 30 günlük bebek, sağlık çalışanının yönlendirmesiyle hayata tutundu 1

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde, 30 günlük Nilüfer bebek, annesi emzirirken boğulma tehlikesi geçirdi. Annesi panik içinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Ancak, acil tıp teknikeri Zehra Tankuş’un soğukkanlı ve doğru yönlendirmeleri sayesinde bebek hayata tutundu.

Bebeğin hayatı 112 çalışanının yönlendirmesiyle kurtarıldı

Bebeğin nefes borusuna anne sütü kaçtı ve nefes alamadı. Çağrıya yanıt veren Zehra Tankuş, hemen ambulans göndermenin yanı sıra, anneye Heimlich manevrasını nasıl uygulayacağı konusunda adım adım talimatlar verdi.

1 / 2
Şanlıurfa’da 30 günlük bebek, sağlık çalışanının yönlendirmesiyle hayata tutundu 2

Anne ve sağlık çalışanı arasındaki diyalog

Tankuş, ilk olarak anneden bebeği sırtına koyarak beş kez sırtına vurmasını istedi. Anne, talimatları yerine getirdikçe, sağlık çalışanı onu sakinleştirip cesaret verdi. Annenin doğru müdahalesi sonucu bebek öksürmeye başladı ve ardından nefes almaya başladı.

Tankuş, bu doğru müdahaleyi sağlayarak bebeğin hayati tehlikesini atlatmasına yardımcı oldu. Sağlık ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaşarak bebeğin genel sağlık durumunu kontrol etti ve ilk müdahalenin etkili olduğu belirtildi.

Bir başarı hikayesi

Zehra Tankuş, bu olayın hem anne hem de kendisi için gurur verici olduğunu belirtti. Tankuş, “Bebeğin kurtulduğunu söyleyince annedeki rahatlık bize de geçti. Anne mutlu oldu. Bebeğin ağlamaya başladığını söyledi ve bu, bizim için gurur verici bir duyguydu” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Tankuş’a bu özverili müdahale ve çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

2 / 2
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *