İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4675 %-0.04
36,6128 %0.06
3.513.390 %2.089
3.055,25 0,06
Ara
MUHALIF GAZETECILIK Galeriler YAŞAM Doğadaki mucizevi görüntülerin sırrı!

Doğadaki mucizevi görüntülerin sırrı!

Doğadaki mucizevi görüntülerin sırrı! 1
IŞIK SÜTUNLARI Yerin yüzeyine yakın güçlü bir ışık kaynağından çıkan ışınlar, atmosfere yayılırken buz kristallerinin alt kısımlarına çarpar ve aşağı doğru geri yansır. Milyonlarca buz kristalinden yansıyan ışınlar gözümüze ulaştığında, gökyüzünde dikey olarak yayılan ışık sütunları şeklinde bir görüntü oluşturur.
1 / 6
Doğadaki mucizevi görüntülerin sırrı! 2
BİYOIŞIR FİTOPLANKTON Bir canlı tarafından gerçekleştirilen kimyasal tepkime sonucu ışık yayılmasına ise “biyolüminesans” denir. ... Yakamoz olayı Noctiluca scintillans adlı planktonun fiziksel olarak uyarılması sonucu mavi ışık yayılması nedeniyle gerçekleşir
2 / 6
Doğadaki mucizevi görüntülerin sırrı! 3
KUZEY IŞIKLARI Kuzey ışıkları, yani adını Şafak Tanrıçası Aurora'dan alan Aurora Borealis, dünyanın manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimiyle gökyüzünde ortaya çıkan doğal ışımalardır.
3 / 6
Doğadaki mucizevi görüntülerin sırrı! 4
ATEŞ BÖCEĞİ Ateşböceklerinin karın bölümünün alt ucunda bulunan özel hücrelerden lüsiferin adlı bir madde salgılanır. Lüsiferin oksijenle tepkimeye girdiğinde başka bir maddeye dönüşür. Bunun sonucunda hücrelerin bulunduğu bölümden ışık yayılır. Işıkların yanıp sönme ritmi ateşböceğinin türüne göre değişir.
4 / 6
Doğadaki mucizevi görüntülerin sırrı! 5
KANDİL BÖCEĞİ Kandil Böceği, ateş böceğinin de içinde bulunduğu Ateş böceğigiller familyasındandır. Bazen bu böcekten ‘kandil solucanı’diye de söz edilir. Bunun nedeni yüzyıllar önce sürünen, uzun her böceğin ‘solucan’diye adlandırılması ve böceğin genel görünüşü ‘solucan’ teriminin kullanılmasına yol açmıştır. Dişi kandil böceğinin kanatları yoktur.
5 / 6
Doğadaki mucizevi görüntülerin sırrı! 6
ŞİMŞEKLER Şimşek, bir bulut kümesi aşırı miktarda artı(+) veya eksi (-) elektrik yükü ile yüklendiğinde meydana gelen, gözle görülür elektrik boşalmasıdır. Elektrik yükünün hava direncini kıracak kadar çok olması gerekir. Şimşek ve yıldırım sadece kümülonimbüs bulutlarında görülür. Diğer bulutlarda sadece enerji akımı sayesinde görülebilir.
6 / 6
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *