İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.189,60 %-2.017
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. GÜNDEM 8 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşini silahla yaralayan saldırgana yalnızca 18 yıl hapis

8 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşini silahla yaralayan saldırgana yalnızca 18 yıl hapis

Kayseri'de, otomobiliyle yolunu kestiği eski eşi Fatma Gök'ü, tabancayla yaralayan Burhan Akpınar, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Akpınar’a olay sırasında Gök’ün yanında olan 8 yaşındaki kızını tehdit etmesi sebebiyle de 2 yıl hapis cezası verildi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Olay, geçen yıl 14 Eylül’de saat 15.00 sıralarında, Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesi Şiremenli Caddesi'nde meydana geldi. Burhan Akpınar, plakası öğrenilemeyen aracıyla, 1 yıl önce boşandığı Fatma Gök'ün kullandığı 06 AJ 2926 plakalı otomobilin önünü kesip durdurdu. Akpınar ve Gök, henüz bilinmeyen nedenle tartıştı. Akpınar, bu sırada otomobilde olan 8 yaşındaki kızının gözü önünde Gök'ü tabancayla yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Fatma Gök, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Akpınar ise tabancayla polis merkezine giderek teslim oldu. Akpınar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine konulurken, Fatma Gök ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyle Burhan Akpınar hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Burhan Akpınar hazır bulundu, Fatma Gök katılmadı. Son sözleri sorulan sanık Burhan Akpınar, “Bu hayatta 2 pişmanlığım var. Birisi, bu kadınla evlendiğim için bir de bu olay yaşandığı için ” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Burhan Akpınar’ı "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, daha sonra eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle cezasını 16 yıla düşürdü. Mahkeme, Akpınar’ın olay sırasında annesinin yanında olan 8 yaşındaki kızına yönelik "silahla tehdit" eyleminden dolayı da 2 yıl olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *