İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0671 %0.05
41,2679 %0.14
3.768,01 % 0,99
84.201,02 %-3.664
Ara
Muhalif. GÜNDEM Adıyaman Valisi'nin depremzedelere gülmesi tepki çekmişti: Günler sonra suskunluğunu bozdu

Adıyaman Valisi'nin depremzedelere gülmesi tepki çekmişti: Günler sonra suskunluğunu bozdu

Depremden etkilenen Adıyamanlılar Vali Mahmut Çuhadar'a, "Yardımlar nerede?", "Adıyaman sahipsiz" diye tepki göstermişti. Vali bu tepkilere gülerek karşılık vermişti. Günler sonra twitter hesabından bir açıklama yapan Çuhadar, "Biz insanların acılarına gülecek kadar taş kalpli değiliz" dedi.

Okunma Süresi: 1 dk

Kahramanmaraş'taki depremlerde etkilenen Adıyaman'da halk valiye tepki gösterdi. Valiliğe giden depremzedeler, Adıyaman Valisi'ne "Yardımlar nerede?" diye sordu. Halkı sorusu üzerine valinin gülmesi dikkat çekmişti.

Kalabalık içerisinde bulunan bir kadın yurttaşın "Neye gülüyorsun sen ya neye gülüyorsun!" diye bağırdığı duyulmuştu.

Vali Mahmut Çuhadar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Biz insanların acılarına gülecek kadar taş kalpli değiliz depremi Adıyamanda hep birlikte yaşadık takdiri ilahi böyle tecelli etti biz hayatta kaldık yakın çalışanlarımı birçok dostumu kaybettim protestolara yapılan bir mimik acılı vatandaşa gülme olarak maksatlı şekilde yayıldı."

"Biz makam mevki değil Allah rızası peşindeyiz 32 yolluk meslek hayatımda halka hizmeti adaleti doğruluğu ibadet olarak kabul ettim hiç kimseyle mahkemede hesaplaşacak da değilim Aramızdaki hükmü Allah versin.”

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muhalif. GÜNDEM Ekrem İmamoğlu eylemlerine' jet iddianame: 74 kişinin hapis cezası istendi!

Ekrem İmamoğlu eylemlerine' jet iddianame: 74 kişinin hapis cezası istendi!

Tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik operasyonu protesto etmek için yurdun dört bir yanında eylemler düzenlenmişti. İmamoğlu eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 74 kişiye 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk dava açıldı.

Okunma Süresi: 2 dk

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mali suçlar soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından başlayan protestolara katılan kişilere yönelik savcılık jet iddianame düzenlendi.

Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde genel yaş ortalaması 20 ile 40 arasında değişen 74 şüpheli hakkında “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama” suçundan 6’şar aydan 3’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları ve kamuoyunda siyasi yasak olarak bilinen seçme seçilme hakkından yoksun bırakmanın da dahil olduğu “belli haklardan yoksun bırakılma” maddesi de her bir şüpheli yönünden istendi.

7 GAZETECİNİN DE İSMİ TUTUKLANANLAR ARASINDA YER ALDI

İddianamede İstanbul Valiliği’nin 19 Mart günü 4 gün süreyle toplantı, gösteri ve yürüyüşleri yasakladığı hatırlatıldı. Daha sonra bu kararın 4 gün daha uzatıldığına da yer verildi. Bu karara uymayarak gösteri ve yürüyüşlere katılan 100 kişinin İstanbul TEM Şube tarafından tespit edildiği belirtildi.

İddianamede aralarında Now muhabiri Ali Onur Tosun, AFP fotomuhabiri Yasin Akgül, fotomuhabir Bülent Kılıç ve gazeteci Zeynep Kuray, gazeteci Hayri Tunç, Bakırköy Belediyesi fotomuhabiri Gökhan Kam, İBB fotomuhabiri Kurtuluş Arı’nın da olduğu yaklaşık 70 kişinin tutuklandığı diğerlerine ise adli kontrol kararı verildiği belirtildi. 25 kişinin ise dosyası ayrıldı.

İddianamede tutuklandıkları belirtilen 7 gazeteci, tutuklandıktan 2 gün sonra savcılık tarafından verilen re’sen tahliye kararıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *