İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4913 %0.03
36,5768 %-0.04
3.445.656 %1.105
3.064,15 0,35
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Aile Hekimleri 3'üncü kez iş bırakıyor

Aile Hekimleri 3'üncü kez iş bırakıyor

Yeni Aile Hekimleri Yönetmeliği'ne tepki gösteren aile hekimleri, 6-10 Ocak tarihleri arasında 3'üncü kez iş bırakma eylemi yapacak.

Aile hekimleri, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin iptali için üçüncü kez iş bırakacak. 81 ilde düzenlenecek iş bırakma eylemi, 6 Ocak Pazartesi günü başlayıp 10 Ocak Cuma günü mesai bitiminde sonlanacak. İkinci ve üçüncü basamakta çalışan sağlık çalışanları da 8 Ocak Çarşamba günü bir gün süreli iş bırakacak. Aile hekimleri daha önce 5-7 Kasım'da üç gün, 2-6 Aralık tarihlerinde beş gün iş bırakmıştı.

Teşvik sorunu

Aile hekimleri sözleşmeye halkın sağlık hizmetine erişiminin kısıtlanması, aile hekimi ve aile sağlığı merkezi çalışanlarının hak edişleri, özlük haklarına ilişkin sorunlu maddeler olduğu gerekçesiyle tepki gösteriyor. Ana maaşta kesintiye sebep olan ancak bunun karşısına teşvik sistemi getiren yönetmeliğe göre hekimlerin teşvik alabilmesi için, kendilerine kayıtlı kişilerin yılda en az iki kere ASM'ye gelmesi gerekiyor. Eğer kendisine kayıtlı bir hasta yılda yediden fazla başka bir sağlık kurumuna giderek muayene olmuşsa, aile hekimi teşvikten faydalanamıyor.

Yönetmelikle birlikte aile hekimlerinin antibiyotik, ağrı kesici ve mide koruyucu ilaç yazmasına kota getirildi. Eğer bir hekim bu ilaçları bulunduğu il ortalamasının üzerinde yazmışsa yine teşvik alamıyor. Yönetmeliğe göre teşvik alabilmenin bir başka şartı da Hasta Yönetim Platformu üzerinden kronik hastaların izlenmesi. Hekimlerin kendilerine kayıtlı hastaların tansiyon, şeker, obezite, yaşlılık vb başlıklarda düzenli takip yapması isteniyor. (ANKA) 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *