İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4292 %0.2
43,8350 %-0.02
4.100,03 % -0,72
93.817,49 %-0.481
Ara
Muhalif. GÜNDEM AK Partili Altındağ Belediye Başkanı polisle birlikte işçilerin çadırına saldırdı

AK Partili Altındağ Belediye Başkanı polisle birlikte işçilerin çadırına saldırdı

İddiaya göre, AK Partili Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, maaş ve hak gasplarına karşı direnişe geçen işçilerin kurduğu çadıra polisle birlikte müdahale etti. Eylem yapan işçilere fiziki müdahalede bulunulduğu öne sürüldü.

Okunma Süresi: 1 dk

AK Partili Altındağ Belediyesi personellerinin haklarını aramak için başlattığı eylem devam ediyor.

AK Partili Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyede çalışan işçilerle Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşmaya varamadı. Tiryaki, işçilerin maaşlarına söz verdiği artışı gerçekleştirmezken, yan haklarda da kesintiye gitti. Başkan Tiryaki’nin, duruma tepki gösteren iktidara yakın Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası üyesi işçileri sendikadan istifaya zorladığı öne sürüldü.

Sendikadan istifa etmeyi reddeden bazı işçilerin Ramazan ayında işten çıkarıldığı, bazı işçilerin ise maaşlarının düşük yatırıldığı iddia edildi.

Maaş hakları ve iş güvencesi için sesini yükselten işçiler, grev kararı alarak belediye binası önüne direniş çadırı kurdu ve nöbet başlattı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin, cuma namazı dönüşünde belediyenin yanında eylem yapan işçilerin yanına uğradığı, burada “Çadırın derhal kaldırılmasını” istediği ve işçilerle tartıştığı belirtildi. Tiryaki’nin çadırda bulunan bazı işçilere fiziksel şiddet uyguladığı da iddialar arasında.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *