İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4875 %0.13
38,3132 %0.19
3.399,11 % 0,36
83.461,62 %-9.491
Ara
Muhalif. GÜNDEM Ayasofya’nın tarihi kapısı tahrip edildi; görevliler ‘büyütmeyin’ dedi

Ayasofya’nın tarihi kapısı tahrip edildi; görevliler ‘büyütmeyin’ dedi

Ayasofya Camisi'nin tarihi İmparatorluk Kapısı’nda tahribat meydana geldiği tespit edildi. Sanat Tarihi Derneği, tahribatı ve sonrasındaki gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Okunma Süresi: 2 dk

Sanat Tarihi Derneği, yaptığı açıklamada Ayasofya Camisi’nde meydana gelen tahribatı ortaya çıkardı. Kimliği belirsiz kişilerce tarihi ‘İmparatorluk Kapısı’nın tahrip edilmesine sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında, “Gelen bir şikayet fotoğrafı üzerine bu akşam (18.04.2022) saat 20.45 civarı Ayasofya Camisinin, tarihi ‘İmparatorluk Kapısının’ bu halde olduğunu tespit ettim ve fotoğrafladım. Nöbetçi güvenlik müdürünün bilgim yok demesi üzerine ismini Talip Bey olduğunu söyleyen ve Ayasofya’nın Sorumlu Müdürü olduğunu belirten şahsın kan donduran konuşmasına şahit oldum maalesef. Birinci dereceden tarihi eser olan Ayasofya’ya zarar vermenin kanunen suç olduğunu belirtip tutanak tutularak kameralardan suçlunun teslim olmasını talep ettim” denildi.

SORUMLULAR: BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY YOK!

Dernek yetkilileri, görevlinin kamera kayıtlarının olmadığını belirtmesi üzerine ilgili makamların harekete geçmesi için çağrıda bulundu. Fakat bu girişim de yanıtsız kaldı.

Paylaşımın devamında olayın gelişimi şöyle aktarıldı:

“Fakat komik bir şekilde kamera kayıtlarının olmadığını ve zaten büyütülecek bir şey olmadığını kendilerinin orayı tamir edeceklerini söyledi. Hatta bu şekilde olmaz suçlunun bulunması İçin Savcılığa başvuracağımızı söyleyince ise kötü niyetli olduğumuzu ve ve olay çıkarmak istediğimizi söyledi.

‘AYRI AYRI ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ’

Böyle bir şahsın dünyanın en önemli mimari eserlerinden Ayasofya Camisinden sorumlu olmasını asla kabul etmiyoruz ve de etmeyeceğiz. Hem tarihi kapıya zarar verenlerin tespit edilmesi için hem de bu şahsın bir an önce bu görevden uzaklaştırması İçin ayrı ayrı şikayetçi olacağız. Saygılarımızla. Sanat Tarihi Derneği Yönetim Kurulu

Lütfen bu olaya sessiz kalmayın. Gereğinin yapılmasını ve bir an önce soruşturma açılmasını talep ediyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *