İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5316 %0.28
38,0399 %0.09
79.820,34 %-7.722
3.364,74 -0,04
Ara
Muhalif. GÜNDEM Bakan Yerlikaya açıkladı: Daltonlar yöneticisi yakalandı!

Bakan Yerlikaya açıkladı: Daltonlar yöneticisi yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Daltonlar Organize Suç Örgütü’nün yöneticilerinden Sinan Memi’nin Polonya’dan, Atakan Avcı’nın ise Bulgaristan’dan yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin uluslararası çapta yürüttüğü suçla mücadele operasyonlarının başarıyla devam ettiğini belirtti. Son yapılan operasyonla, Daltonlar Organize Suç Örgütü yöneticilerinden Sinan Memi Polonya’dan, zehir taciri Atakan Avcı ise Bulgaristan’dan yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.

Operasyon Detayları

Sinan Memi, Daltonlar Suç Örgütü’nün üst düzey yöneticilerindendir ve hakkında 10 ayrı suçtan 20 yakalama emri bulunmaktadır. Tasarlayarak öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından aranan Memi, Polonya’da yakalandı. Memi, ulusal ve uluslararası seviyede bir yıldır Kırmızı Bülten ile aranıyordu.

Atakan Avcı, uyuşturucu ticareti nedeniyle 30 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve bir yıldır uluslararası düzeyde aranıyordu. Bulgaristan’da yakalanan Avcı, Türkiye’ye getirilerek adli makamlara teslim edildi.

Koordineli Operasyon

İçişleri Bakanı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Interpol, Europol, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla düzenlenen operasyonla her iki suçlu da Türkiye’ye getirildi. Özel Harekât ekiplerinin de yer aldığı operasyon, Ankara’da sonlandırıldı.

Bakan Yerlikaya’nın Açıklamaları

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Suçlular hangi büyüklükte olursa olsun ve hangi ülkeye kaçarsa kaçsın yakalanarak Türkiye’ye iade edilecektir. Bizden kaçamayacaklar!” dedi. Yerlikaya, operasyona katılan Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Interpol, Europol, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele birimlerine teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *