İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4835 %0.01
36,5870 %-0.01
3.432.602 %0.06
3.066,55 0,43
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Bakanlık, en fazla at ve eşek eti satılan illeri paylaştı

Bakanlık, en fazla at ve eşek eti satılan illeri paylaştı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş gıdalar listesini güncelleyerek sağlığı tehlikeye atan firmaları açıklamayı sürdürüyor. Yeni paylaşılan listelerde, domuz eti, at ve eşek eti kullanılan ürünler dikkatleri çekti. Türkiye genelinde 4 firmanın ürünlerinde domuz eti tespit edilirken, 12 şehirde at ve eşek eti satıldığı belirlenen listede 2 kentin adı ön plandaydı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’den itibaren düzenli olarak hileli gıdalar listesini duyuruyor. Son açıklamada, 3 işletmenin ürünlerinde domuz eti tespit edilirken, bazı ürünlerde at ve eşek etinin de tüketiciye satıldığı ortaya çıktı. Listeye göre, Antalya’daki Merve Lokantası’nın tas kebabında, Fethiye’deki bir Çin restoranının dana kaburgasında ve Havran’lı Kasap markasıyla satılan dana sucukta domuz eti kullanıldığı belirlendi.

En çok Adana ve Sakarya’da tespit edildi

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; bakanlık verilerinde, at ve eşek eti kullanımı skandalında Adana ve Sakarya ön plana çıktı. 

Adana’da 15, Sakarya’da 7 işletmenin bu yasa dışı faaliyetlere karıştığı belirlendi. 

Bu iki ili, 4’er işletmeyle Antalya, Mersin ve Manisa izledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *