42,7363 %0.04
50,2157 %0.05
5.942,92 % -0,34
87.309,15 %0.673
Ara
Muhalif. GÜNDEM Batman Müzesi'nde 10 milyon liralık kayıp

Batman Müzesi'nde 10 milyon liralık kayıp

Tarihi eser kaçakçılarından 2017 yılında ele geçirilen ve Batman İl Kültür Müdürlüğü Müzesi'ne teslim edilen 20’ye yakın Roma ve İslam dönemine ait altın sikkenin kaybolduğu öğrenildi. Sikkelerin piyasa değerinin 10 milyon lira olduğu belirtildi.

Okunma Süresi: 1 dk

Batman Müzesi'ndeki altın sikkelerin kaybolduğunun ortaya çıkması üzerine, Batman İl Kültür Müdürlüğü'ne gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişleri, tüm personelin tek tek ifadelerini aldı.

Birgün gazetesinin ANKA’dan aktardığı habere göre Bakanlık müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda olayın savcılığa intikal etmesi bekleniyor.

Batman Valiliği'nden olayla ilgili bir açıklama yapılmazken, Müze Müdürü Şeyhmus Genç ise konuyla ilgili bilgi verme yetkisinin kendisinde olmadığını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *