İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. GÜNDEM Bayram tatlılarınızı ham bal ile lezzetlendirip hafifletin

Bayram tatlılarınızı ham bal ile lezzetlendirip hafifletin

Envai çeşit tatlının bolca tüketildiği Ramazan Bayramı arifesinde mutfaklarda hareketlilik başladı. Pandemi ile birlikte mutfaklarda ortaya konan marifetler ve açılan iştahlar ile ipin ucunu biraz kaçırmış bulunuyoruz. Her zamankinden daha fazla tatlı ve şeker tükettiğimiz Ramazan Bayramı’nda hafif ve de lezzetli tatlılar yapma konusunda seçenek arayanlara 40 yıllık üretici Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy tavsiyelerde bulundu.

Okunma Süresi: 2 dk

Ramazan Bayramından bolca tüketilen şerbetli tatlılar ve şekerli ürünler, bir lezzet şöleni sunmasının yanı sıra ölçüyü kaçırınca birçok sağlık sorununa da davetiye çıkarabiliyor. Bayram sofralarımızın vazgeçilmezi olan tatlılarımızın içine şeker yerine işlem görmemiş ham bal koyarak daha hafif ve lezzetli hale getirmenin mümkün olduğunu belirten Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, özellikle Osmanlı mutfağında tatlılarda şeker yerine balın kullanıldığının da altını çizdi.

HAMUR VE SÜT TATLILARINDA BAL NASIL KULLANILIR?

Rafine şeker kullanmadan da tatlıların hazırlanabileceğini belirten Bal Uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, şu bilgileri paylaştı: “Bayram kültürümüzün önemli bir parçası olan tatlılarımızı, sağlığımızı korumak için hafifletmemiz gerekiyor. Hamur tatlılarının şerbetinde dünyadaki birçok hastalığın sebebi olan rafine şeker yerine ham balı tercih edebiliriz. Katkısız ham bal ile hazırlanan tatlı şerbeti vitamin, mineral ve protein bakımından rafine şeker ile hazırlanan şerbete göre daha besleyici ve doğaldır ve vücudu daha enerjik kılar. Hamur tatlılarını hafifletebiliriz. Ham bal, baklava, kazandibi, tavukgöğsü, muhallebi ve keşkül gibi birçok hamur ve süt tatlısında gönül rahatlığıyla kullanılabilir.” dedi.

“BAYRAMDA SEVDİKLERİMİZE HAM BAL GÖNDERELİM”

Pandemi nedeniyle ziyaret yerine, hediye ve tatlılarımızla bayramlaşacağımız bir bayram geçireceğimizi belirten Ahmet Bağran Aksoy: “Birçok katkı maddesini içinde barındıran şekerlemeler yerine yakınlarınıza ve aile büyüklerinize tabiatın bir hediyesi olan işlem görmemiş katkısız ham bal yollayarak, hem düşünceli, hem sağlıklı hem de yerini hiçbir ürünün tutamayacağı bir hediye vermiş oluruz fakat alacağınız balında güvenilir kişilerden alınması gerekir.” tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *