İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9024 %0.14
36,8510 %-1.13
99.036,00 %-2.865
3.235,22 0,22
Ara
Muhalif. GÜNDEM Bilal Erdoğan'dan ABD-Türkiye karşılaştırması

Bilal Erdoğan'dan ABD-Türkiye karşılaştırması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan “Burada yıllık kazancı diyelim ki 5 bin dolar, 10 bin dolar olan bir insan, sanıyor ki Amerika’da 30 bin dolar kazanan insan daha rahat bir hayat yaşıyor. Hayır, böyle değil. Amerika'da 30 bin dolar kazanan insan, yıllık söylüyorum, aylık diyelim ki 3 bin dolar kazanan bir insan, Türkiye'de 5 bin lira kazanan insandan daha mı rahat yaşıyor? Hayır, değil” dedi.

Okunma Süresi: 2 dk

Bilal Erdoğan, Niğde'de katıldığı 'Gençlik Buluşması' konulu söyleşide, "Bizim gençlerimize düşen, bize düşen; yurt dışında almamız gereken ne varsa almaya çalışalım, getirelim ülkemizin içine koyalım. Çünkü ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi. Bunu bütün dünyayı gezmiş bir abiniz olarak söylüyorum" diye konuştu.

"YURT DIŞINA GİTMEK İSTEMEKTE SORUN YOK"

Bilal Erdoğan şunları söyledi:

"Yurt dışına gitmek istemekte bir sorun yok. Benim de 15 yılım yurt dışında geçti. Amerika ve İtalya'da yaşadım. Ben Amerika'da çalıştığım dönemde, orada Türkler arasında bir laf vardı, 'Burada 10 yıl kalan geri dönmez' derlerdi. Ama herkes 10 yıl kalamıyor. Bir şekilde tutunamayanlar vardır, geçinemeyenler vardır. Birçok zorluklar vardır. Amerika'da, Avrupa'da olduğu gibi sosyal devlet anlayışı olmadığı için ekmek aslanın ağzında. ‘Altta kalanın canı çıksın’ sistemi var. Daha sonra ben, 10 yılı tamamladım ve geri döndüm. Hiçbir zaman Amerika’da kalıcı olmayı istemedim. Ama Amerika'da üniversitede master yaptığım zaman, Dünya Bankası'nda çalışırken oralardan ne kazanabilirim, görgü olarak bilgi, hep bunları anlamaya çalıştım ve Türkiye'ye sonunda da dönmek ve öğrendiğim bilgiyi kendi milletim ve ülkemle paylaşabilmek… Onun için döndükten sonra sivil toplum kuruluşlarında görev aldım.


"AMERİKA’DA 3 BİN DOLAR KAZANAN, TÜRKİYE’DE 5 BİN LİRA KAZANANDAN DAHA RAHAT YAŞAMIYOR"

Sizlerin de yurt dışına bilgi için, görgü için, Türkiye'de bulamayacağınız tecrübeler ve örnekleri yaşamak için gitmenizde bir beis yok. Ama göreceksiniz ki yurt dışında yaşamak, şu an burada gördüğünüz gibi değil. Neymiş efendim, orada dilenci bile daha fazla kazanıyormuş, daha rahat yaşıyormuş da… Böyle değil. Dünyada yaşamak, nereye giderseniz gidin kolay değil, kendine göre zorlukları var. Mesela burada yıllık kazancı diyelim ki 5 bin dolar, 10 bin dolar olan bir insan, sanıyor ki Amerika’da 30 bin dolar kazanan insan daha rahat bir hayat yaşıyor. Hayır, böyle değil. Amerika'da 30 bin dolar kazanan insan, yıllık söylüyorum, aylık diyelim ki 3 bin dolar kazanan bir insan, Türkiye'de 5 bin lira kazanan insandan daha mı rahat yaşıyor? Hayır, değil.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *