İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4730 %-0.02
36,5280 %-0.07
3.526.284 %2.999
3.072,67 -0,06
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Bu akaryakıt istasyonunda erkek çalışamaz!

Bu akaryakıt istasyonunda erkek çalışamaz!

Aydın’ın Efeler ilçesinde iş insanı Melisa Tokat'ın Muğla karayolu üzerinde açtığı akaryakıt istasyonu, kadınlara ekmek kapısı oldu.

Aydın’ın Efeler ilçesinde iş insanı Melisa Tokat'ın Muğla karayolu üzerinde iki hafta önce açtığı akaryakıt istasyonu, kadınlara ekmek kapısı oldu. 

Melisa Tokat, işletmesinde çalışacak olan elemanlarını kadınlardan seçerek iş hayatındaki cinsiyet ayrımına son verdi. Akaryakıt istasyonunda 6 pompacı, 2 oto yıkamacı, bir market çalışanı ve bir muhasebe olmak üzere toplam 10 kadına ekmek kapısı oldu.

“KADIN İSTERSE BAŞARIR”

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Aydın’da istihdama katkı sağlamak amacıyla akaryakıt istasyonu açmaya karar verdiğini belirten Melisa Tokat, “Aile mesleğimiz olan akaryakıt istasyonu işletmeciliği aslında erkeklerin tekelinde görülen bir iş. Neden ben tamamen kadınlardan oluşan bir ekiple bu işi yapmayayım diye düşündüm. Ailem ve yakın çevremde bunu destekledi. Erkek işi olarak görülen bir alana kadın eli değsin istedik. Kadın elinin değdiği her iş büyür, güzelleşir ve özenli olur. Bunu hepimiz biliyoruz. Böyle bir alanda kadın istihdamına katkı sağlama fikri de beni çok heyecanlandırdı. Bu aslında bir açıdan da ‘kız kardeşlik’ projesi. Kız kardeşler hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da birbirine destek vermeli diye düşünüyorum. İşletmemiz açıldıktan sonra çok güzel tepkiler aldık. Ne kadar doğru bir karar verip ne kadar doğru bir yola çıktığımı aldığımız olumlu tepkilerle gördük. Kadın isterse her işi başarır ve yapar. Yeter ki kendine inansın. Kadınların yapamayacağı hiçbir iş yok. Şu anda işletmemizde 6 pompacı, 2 oto yıkamacı ve bir market çalışanı ve bir muhasebeci olmak üzere toplam 10 kadın personelimiz çalışıyor. Önümüzdeki günlerde kadın personel sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. İmkânım elverdiği sürece kadınları istihdam ederek destek olmaya çalışacağım” dedi.

“AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”

Akaryakıt istasyonunda çalışarak aile ekonomisine destek olduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden kadın personel Işıl Gürbeli, “Mesleğimi yaparken büyük keyif alıyorum. Erkeklerin yaptığı tüm işleri, kadınlarımız da başarabilir. Kadınlarımız her işin üstesinden başarıyla gelir. Patronumuz Melisa Tokat hanımefendinin öncülüğünde bizler kadınların tüm işleri başarıyla yapabileceğini gösteriyoruz. Kadınlarımız ekonomik hayata adım atarak aile ve ülke ekonomisi için katma değer oluşturmalı” diye konuştu. Müşterilerin kendilerini gördüklerinde şaşırdıklarını ifade eden kadın personel Gizem Uz ise “Mesleğimiz genelde erkeklerin yaptığı bir iş. Bizi gören müşterilerimiz, şaşırıyor ancak işi yaptığımızı görünce bizleri tebrik ediyor. Mesleğimi yapmaktan dolayı çok mutluyum. Aile ve ülke ekonomisine katkı sağladığım için gururluyum. Kadınlara desteğinden dolayı patronumuz Melisa Tokat hanımefendiye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MUTLU OLURDU... 

İstanbul Sözleşmesi'nin tartışmalara açıldığı, kadınların, erkekler tarafından yok sayıldığı, emeklerinin sömürüldüğü bir dönemde "erkek işi(!)" olarak görülen akaryakıt istasyonunda 6 pompacı, 2 oto yıkamacı, bir market çalışanı ve bir muhasebe olmak üzere toplam 10 kadının çalışması diğer kadınlara da umut oldu.

Kadınların mücadelesi karşısında, "Kadının adı yok" kitabıyla tanıdığımız usta yazar Duygu Asena'yı anmadan olmaz. 

Kadınların her gün psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığı, erkekler tarafından öldürüldüğü Türkiye'de kadınların yaşadıklarını geçmiş dönemde korkusuzca kaleme alan ve toplumun yüzüne vuran Duygu Asena, yaşasaydı bu durum karşısında neler söylerdi bilinmez ama kesin olan bir şey var ki kadınların yaşadığı eşitsizliklere rağmen sürdürdükleri mücadele karşısında mutlu olurdu... 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *