İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5141 %0.2
39,7270 %0.59
3.412,14 % 0,21
86.317,93 %-0.505
Ara
Muhalif. GÜNDEM CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uğur Mumcu anmasında konuştu: "Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacak"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uğur Mumcu anmasında konuştu: "Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacak"

Okunma Süresi: 2 dk

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci - yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 31’inci yılında Ankara Çankaya’daki evinin önünde düzenlenen anma törenine katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel, Mumcu’nun evinin önünde, hayatını kaybettiği noktaya karanfil bıraktı. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel, Mumcu ailesi, meslektaşları ve sevenleri Mumcu için saygı duruşunda bulundu.

“UĞUR MUMCU, 31 YILDIR YANAN BİR MUMDUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Mumcu ile ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu. Özel şunları söyledi:

“Bugün 24 Ocak, 31 yıl önce bu sokakta patlayan bir bomba, Türkiye’de tahrip gücüyle Cumhuriyetin değerlerine saldırdı. Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan, bizi biz yapan değerlere saldırdı. O değerlerin en cesur savunucusunun bedenini paramparça etti ancak o beden bu ülkenin sınırları içindeki her yere savurulurken her yere kendi direncini, kendi mücadele azmini ve kendi aydınlanma ışığını taşıdı. Uğur Mumcu 31 yıldır yanan bir mumdur. Karalığa karşı yanan bir mumdur. Bu katliamın, cinayetin gerçek failleri ortaya çıkarılmadı. Aslında bu cinayet işlenmeden önce failleri ortada olan bir cinayettir. Uğur Mumcu, Rabıta kitabında kimi yazıyorsa failler onlardır. Papa- Mafya-Ağca kitabında devlet, mafya ilişkileri ve yurtdışı bağlantılarını nasıl yazıyorsa, fail onlardır. Uğur Mumcu’nun mücadele ettiği devlet içine sızan tarikatlar, failin ta kendisidir. 31 yıldır bu cinayeti işleyenlerin ortaya çıkarılması bekleniyor ama birileri diyor ki ‘Bir tuğla çekersek bütün duvar yıkılır, hepimiz altında kalırız.’ Bu ifade, derin devleti koruyan ve kayıran ifadedir. Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacaklar. Bu ülke o günden sonra rahat edecek. Onlar altında kalmadan bu ülkedeki namuslu, dürüst, Atatürkçü insanlar rahat edemez.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *