İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4677 %0.05
38,7628 %0.1
3.417,01 % -0,02
86.889,90 %0.26
Ara
Muhalif. GÜNDEM CHP'li Başarır'dan MHP'li Hasan Basri Sönmez'e: Sen hiç hayatında cemevine gittin mi?

CHP'li Başarır'dan MHP'li Hasan Basri Sönmez'e: Sen hiç hayatında cemevine gittin mi?

Okunma Süresi: 2 dk

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez’in “Cemevleri, terör örgütlerinin yoğun olduğu bir yer” sözlerine tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez’in dün TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu toplantısındaki sözlerine tepki gösterdi. Başarır, şunları söyledi:

"Utanç verici, ayrıştırıcı ve ırkçı olan bu söylemi kınıyorum"

“Dün TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu toplantısında MHP’li Milletvekili Hasan Basri Sönmez, toplumun birliği ve beraberliğine deyim yerindeyse dinamit atmıştır. Bu vekil, "Cemevleri, terör örgütlerinin yoğun olduğu bir yer" cümlesini kullanmıştır. Bu utanç verici, ayrıştırıcı, ırkçı söylemlerinden dolayı kınıyorum kendisini. Bir sefer çıkıp, partisi ve kendisi bir açıklama yapmak zorundadır. Ve partisi, bu milletvekili hakkında gerekli soruşturmayı açmak zorundadır. Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum: Toplumu ayrıştıran, bölen bir inanç grubuna, Alevi toplumuna yapılan bu hakaret ile ilgili derhal harekete geçmelidir.

"Cemevleri milyonlarca yurttaşın ibadet ettiği yerdir"

"Bu cümleler kabul edilemez. Cemevleri, milyonlarca yurttaşımızın ibadet ettiği bir yerdir. Biz yıllardır, aynı camiler gibi cemevlerinin de ibadethane sayılması için mücadele veriyoruz. Bu cemevlerine yapılan bu hakaret kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum, lanetliyorum kendisini. Bu beyefendi hayatında hiç cemevine gitmiş midir? Oradaki dedeleri, oraya gelen insanlarımızı görmüş müdür? Onların ne kadar naif, ne kadar barışçıl ne kadar insanları kucakladığını görmüş müdür? Bu ülkede bu milletvekili ve partisi cemevlerini ve Alevi yurttaşlarımızın adını, ismini ağzına alırken bir değil, bin kez düşünmelidir."

Başarır, dün de bugün de cemevlerine yapılan saldırıları kınadıklarını ve gereği yapılmazsa yasal işlemleri başlatacaklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *