İstanbul
Rain and snow
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
95.768,82 %-0.872
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. GÜNDEM CHP’li Erdan Kılıç'ın sitemi: MEB ilkokul çocuklarına parayla çorba satacak!

CHP’li Erdan Kılıç'ın sitemi: MEB ilkokul çocuklarına parayla çorba satacak!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nca ilkokul çocukları için başlattığı “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulamasının ayrıntılarını paylaştı. MEB’in uygulama kapsamında öğrencilere parayla yemek satacağını söyleyen Kılıç, “Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği ve okulların da veli gruplarında paylaştığına göre çorba içmek isteyen öğrenciler 25 lira ödemek zorunda. Çocuğunun cebine harçlık koyan var koyamayan var. Biri yerken diğeri bakacak, sizin de vicdanınız bunu kabul edecek öyle mi?” diyerek, uygulamaya tepki gösterdi.

Okunma Süresi: 1 dk

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” uygulamasının ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı. MEB’in uygulama kapsamında ilkokul öğrencilerine parayla çorba satacağını açıklayan Kılıç, şunları söyledi:

“Millî Eğitim Bakanlığınca, ‘Okulumda Sağlıklı Besleniyorum’ programı kapsamında, okul kantinlerinde öğrenciler için ‘çorba ve meyve günü’ etkinliğinin uygulanmasına başlandı. Buraya kadar her şey alkışı hak ediyor ancak bu uygulama ücretli olacakmış.

Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara gönderdiği ve okulların da veli gruplarında paylaştığına göre çorba içmek isteyen öğrenciler 25 lira ödemek zorunda. Çocuğunun cebine harçlık koyan var koyamayan var. Biri yerken diğeri bakacak, sizin de vicdanınız bunu kabul edecek öyle mi? Yazıklar olsun size!

Evladına bir tas çorbayı ücretsiz veremeyen devlet olur mu? Biz, okullarda en azından bir öğün yemek ücretsiz verilsin derken Milli Eğitim Bakanlığı’nın bunu paraya çevirecek başka planları olduğunu öğreniyoruz. Programın başlatılması için 4 Mart Dünya Obezite Günü’nü seçenler obeziteyle değil vatandaşla mücadele etmeye devam ediyor. Okula aç gidip aç dönen çocukları düşünmediğiniz belli. Çocukların psikolojisinde daha derin yaralar açmadan derhal bu uygulamadan vazgeçin.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *