İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4573 %-0.07
36,4748 %-0.32
3.508.266 %3.257
3.061,67 0,27
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Çiğ et yemenin sonu ölüm olabilir!

Çiğ et yemenin sonu ölüm olabilir!

Tuba Güleç adlı bir TikTok kullanıcısı ciğerden ahtapota her gün farklı bir çiğ et yiyerek yeni bir akım başlattı. Uzmanlar ise çiğ et ve çiğ yumurta tüketmenin son derece zararlı olduğunu, birçok bakteri ve virüsün insana geçerek ölüme kadar götürebileceğini belirtiyorlar.

Gastroentereloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, Hürriyet’e yaptığı açıklamada bu tüketim çeşidinin son derece ölümcül olduğunu dile getirdi. 

Göral, şu uyarılarda bulundu:

“Çiğ şekilde ciğer, dalak gibi sakatat tüketmek tifo, brucella, tenya gibi bağırsak parazitlerine, toksoplazmaya yol açabilir. Çiğ yumurta ise salmonella riski yaratır. Çiğ et karaciğeri ciddi şekilde bozarak karaciğer kanseri, karaciğer sirozuna neden olabilir. Kalınbağırsak riski artar. Listerya dediğimiz başka hastalıklarla da karşılaşabiliriz. Ayrıca hayvanlarda bulunan birçok bakteri, virüs de pişirme sırasında yok oluyor. Çiğ tüketimde çok ağır bakteriyel, viral hastalıklara neden olabilir. Hayvandaki bazı parazitler insana geçer. Ahtapot yutulması falan da son derece sakıncalı.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *