İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4885 %0.02
36,6349 %0.1
3.442.500 %0.216
3.064,94 0,38
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Denizlerde hasret bitiyor! Balık sezonu 1 Eylül'de başlıyor

Denizlerde hasret bitiyor! Balık sezonu 1 Eylül'de başlıyor

Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de bitiyor. Balıkçılar hasret kaldıkları mavi sularla 4,5 aylık aranın ardından yeniden buluşuyor. Geçen yıl hamsi avına sezon içinde ara verilmişti. Peki yeni av sezonunda beklentiler ne? 

Bakımdan geçen tekneler özenle boyandı, haftalardır onarılan ağlar, teknelere yüklendi. 15 Nisan'da başlayan balık avı yasağı bitiyor.

Türk karasularında geçen yıl 291 bin 910 ton balık avlandı. İlk sırada 171 bin ton ile hamsi yer aldı. Onu 26 bin 804 ton ile çaça ve 22 bin 743 ton palamut izledi.

Bu yıl balıkçılar geçen yıla göre daha umutlu. 

Denizlerdeki balık miktarının korunması için, avlanan balıkların yasal boy ölçülerine uyulması önemli.

Türkiye'de bu sınır hamside 9 santimetre. Barbunya ve istavrit en az 13, lüfer 20, palamut 25 santimetre olmalı. Ama geçen sezon hamsi alarm verince sezon içi yasak geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Balıkçılık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Şahin, "Balık stoklarının boylarının özellikle de hamsinin boyunun çok küçük olması piyasaya pazara sunulan balıkların boylarının tüketilecek boyun altında olması o yasağı getirmişti" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *