İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6756 %0.18
39,9524 %0.32
3.522,89 % 0,14
84.619,99 %4.625
Ara
Muhalif. GÜNDEM Doğu Perinçek'ten Rusya açıklaması: Bedir savaşına hayır diyebilir misiniz?

Doğu Perinçek'ten Rusya açıklaması: Bedir savaşına hayır diyebilir misiniz?

Rusya'nın UKrayna'ya sasvaş açması hakkında değerlendirmelerde bulunan Vatan Partisi Lideri Perinçek, Rusya Lideri Putin'in tutumu hakkında "benzetme" yaptı.

Okunma Süresi: 2 dk

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları hakkında değerlendirmede bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'nın savaş kararı için  Bedir savaşı ve Uhud savaşı benzetmesi yaptı.

Perinçek, "Hz. Muhammed’in Uhud Savaşı’na Bedir Savaşı'na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Dünyada savaşlar var, haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya'nın bu müdahalesi, hem Türkiye'nin hem Çin'in hem de İran'ın yararına" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'daki Çıkış Yolu programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmayı ABD üzerinden değerlendiren Perinçek, Rusya'nın emperyalizme savaş açtığını ve Ukrayna'ya barış getireceğini iddia etti.

Perinçek, "Savaşa hayır" sloganını da saçma bulduğunu belirtti.

Perinçek şunları söyledi:

"Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor"

"Milli Kurtuluş Savaşı’na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD’nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor. Uhud Savaşı'na, Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı'na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz. Dünyada savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya'nın bu müdahalesi, hem Türkiye'nin hem Çin'in hem de İran'ın yararına."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *