CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel'in gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medyada açıklamalarda bulundu. Silivri'de tutuklu bulunan İmamoğlu, gözaltı operasyonlarına sert tepki gösterdi.
"Gerçeklerden Korkuyorsunuz"
İmamoğlu, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Soykan ve Ağırel'in sadece gazetecilik yaptıklarını belirterek, "Gerçeklerden o kadar korkuyorsunuz ki eliniz ayağınız birbirine dolandı" dedi. İmamoğlu, gazetecilere yönelik yapılan bu tutuklamaların, fos çıkan dava dosyasına dayanarak gerçekleştirildiğini vurguladı.
"Uyduruk Gerekçelerle Saldırıyorsunuz"
İmamoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Gazeteciler, tutuklanmamıza sebep olan dava dosyasının fos çıktığını, bütün iddiaların uyduruk olduğunu açığa çıkardılar. O yüzden bu panik, Murat Ağırel ve Timur Soykan sadece gazetecilik yaptılar. Gerçeklerden o kadar korkuyorsunuz ki eliniz ayağınız birbirine dolandı. Bir şey uyduramadınız, foyanız açığa çıktı, uyduruk gerekçelerle gazetecilere saldırıyorsunuz."