İstanbul
Hafif kar yağışlı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4625 %0.43
38,2087 %-0.12
95.338,00 %-3.107
3.438,40 0,27
Ara
Muhalif. GÜNDEM Erdoğan: Çevreyi istismar ediyorlar, su kaynakları kritik bir durumda

Erdoğan: Çevreyi istismar ediyorlar, su kaynakları kritik bir durumda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP yönetimini çevreyle ilgili meseleleri istismar etmekle suçladı, ancak bu konuda etkili adımlar atmadıklarını belirtti. Ayrıca, su kaynaklarının korunmasının kritik önemde olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevre konularındaki ihmalkarlıkları eleştirerek, "Lafa gelince ‘Çevreciyiz, doğayı seviyoruz’ diyorlar ama İzmir Körfezi’nin kirlenmesini önleyecek dişe dokunur hiçbir adım atmıyorlar" şeklinde konuştu. Erdoğan, çevre kirliliğinin ve kaynakların kötü kullanımının, doğanın bozulmasına neden olduğunu belirtti. İzmir Körfezi’ndeki kirlenme ve Haliç’in eski haline dönme durumu örnek gösterildi. Ayrıca, yangınlara müdahalede yaşanan yetersizliklere de dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı, su kaynaklarının giderek azalmakta olduğunu ve bunların korunmasının "beka meselesi" olduğunu ifade etti. Türkiye’nin su stresi çeken bir ülke olduğunu, bu yüzden su kaynaklarını verimli kullanmanın zorunlu olduğunu vurguladı. "Su, sınırsız bir kaynak değil, her damlası çok değerli" diyen Erdoğan, suyun korunmasına yönelik önlemlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, son yıllarda su kaynaklarının korunması adına yapılan projeleri anlatan Erdoğan, 564 yeni tesisin hizmete girdiğini, 98 milyar liralık yatırımla Türkiye'nin su depolama kapasitesinin arttığını ve yıllık 18 milyar lira katkı sağlanacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *