TÜRKİYE YÜZYILI
Partimizi ve demokrasimiz hedef alan saldırılar karşısında çözümü milletin hakemliğinde aradık. Türkiye'de siyasetin parametrelerini kökten değiştirmiş bir teşebbüsüz.
Bir ayağımızı kadim değerlere sabitlerken diğeriyle daha iyinin, daha yenin, daha faydalının peşinde koşuyoruz. Köklerimiz derinlere indikçe dallarımız da büyüyor. Bugün muhafazakar devrimci derken bir paradoksu değil, Yahya Kemal gibi kökü mazide olan atiyi ifade ediyoruz. Geçmişi reddetmeden, kazanımlarımızın üzerine geleceği inşa etmekten bahsediyoruz.
Türkiye Yüzyılı'nın çıkış noktasını da bu yaklaşım oluşturuyor. Vizyonumuzu paylaşırken emrivaki yapmadık. Bu vizyonu 85 milyon olarak hep beraber şekillendirelim istedik. Türkiye'ye dair ideali, teklifi olan kim varsa herkesin katkısını almayı arzu ediyoruz. 81 ilimizde düzenleyeceğimiz kapsamlı toplantılarla vatandaşlarımızın tekliflerini dinleyecek, Türkiye Yüzyılı vizyonunu milletimizle yazacağız. Tüm vatandaşlarımızı bu sürece destek vermeye davet ediyorum.
KÜRESEL OLAYLARIN YEREL ETKİLERİ
Günü kurtarmak bugünü savuşturmak için siyaset yapılmaz. Siyaset usta bir satranç oyuncusu gibi bugünden yarını planlamak demektir. Yaptığınız hamlelerin nereye varacağını kestiremiyorsanız bedel ödemekten kaçamazsınız. Küresel ölçekte meydana gelen her hadisenin bölgesel düzeyde de etkileri olduğunu biliyoruz.
11 Eylül saldırısında 2008 finansal krizine, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki halk hareketlerinden Covid-19'a kadar buna defalarca şahitlik ettik. 11 Eylül olayı dünyanın gündeminde terör tehdidini üst sıralara çıkarırken, 2008 finans krizi kapitalizmin yapısal sorunlarını gözler önüne serdi. Halk hareketlerinde batının demokrasi karnesini görmüş olduk. Koronavirüs salgınında gelişmiş denilen ülkelerin sağlık altyapısının ne kadar zayıf olduğu ortaya çıktı. Rusya-Ukrayna krizinde vazifesi güvenlik olan kurumların başarısızlıklarını gözler önüne serdi.