İstanbul
Az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4564 %0.03
38,3610 %0.46
87.947,10 %-6.612
3.411,64 -1,30
Ara
Muhalif. GÜNDEM Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde bin 500 polis görev alacak

Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde bin 500 polis görev alacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Berlin’e gerçekleştireceği ziyarete yönelik hazırlıklar devam ediyor. Erdoğan’ın birkaç saat sürmesi planlanan ziyareti için yaklaşık bin 500 Alman polis memurunun görevlendirileceği aktarıldı. Diğer eyaletlerden polis memurları da Berlin ekiplerine destek vermek için başkente gelecek.

Okunma Süresi: 2 dk

Ziyaret çerçevesinde başbakanlık binası, Almanya Cumhurbaşkanı’nın Erdoğan’ı ağırlanacağı Cumhurbaşkanı resmi konutu Bellevue Sarayı ve Türkiye Büyükelçiliği’nin etrafındaki bölgede üst düzey güvenlik önlemlerinin alınacağı kaydedildi.

Erdoğan’ın politikalarına yönelik Kürtler tarafından düzenlenmesi planlanan bir protesto gösterisinin yanı sıra, Filistin yanlısı bir başka eylem ve Berlin’de oynanacak Türkiye-Almanya dostluk maçı sebebiyle polis memurları Cumartesi günü de görev yapacak.

Cuma öğlen saatlerinde Berlin’e inmesi planlanan Erdoğan, önce Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edilecek. Daha sonra Başbakan Olaf Scholz’la görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı akşam yemeğinin ardından akşam saatlerinde Berlin’den ayrılması bekleniyor.

Can Dündar: Almanya Erdoğan’a boyun eğiyor

Erdoğan’ın üç yıl sonra gerçekleştireceği ilk Almanya ziyareti, İsrail’e yönelik faşizm eleştirileri ve Hamas militanlarını mücahit olarak nitelendirmesi sebebiyle büyük tepki çekiyor. Ziyareti eleştirenler arasında 2016’dan beri Almanya’da sürgünde olan gazeteci Can Dündar da var. Alman haber ajansı dpa’ya konuşan Dündar, ”Almanya’nın Erdoğan’a boyun eğdiğini” söyledi. ”Almanya, Hamas destekçisi olduğunu ve İsrail’i terör devleti oalrak nitelendirdiğini bilmesine rağmen ona boyun eğmek zorunda kaldı” diyen Dündar, ”daha ziyaret gerçekleşmeden bu ziyaretin kazananının Erdoğan olduğunu” savundu. Dündar, Berlin’deki hükümete yönelik ”Anladığım kadarıyla Erdoğan’ı kızdırmak istemiyorlar, çünkü ona ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı.

Almanya’da Hamas yanlısı eylemlerin yasak olduğunu hatırlatan gazeteci, ”Ama aynı zamanda bir Hamas destekçisini davet edip önüne kırmızı halı seriyorlar. Bu tuhaf ve bir tür çifte standart” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *