İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. GÜNDEM Fiyat pahalılığı etkisini gösterdi: Lokantalar ve restoranlar da iftar sofrası boş kaldı

Fiyat pahalılığı etkisini gösterdi: Lokantalar ve restoranlar da iftar sofrası boş kaldı

Fiyatlardaki yükseliş ramazan menülerine de yansıdı. İstanbul'un birçok semtinde restoran ve lokantaların iftar saatinde boş olması dikkat çekti. Esnaf ise iftar menülerinin yüksek olmasının artan maliyetlerden kaynaklandığını ifade etti.

Okunma Süresi: 1 dk

İftar menülerinin fiyatlarındaki artış nedeniyle restoran ve lokantalar boş kaldı. Bazı restoran sahipleri ise, iftar menülerindeki fiyatları özellikle düşük tutarak, müşteri çekmeye çalışıyor.

Bakırköy'de bir restoranın çalışanı Umut Karabulut, maliyetlerle birlikte iftar menülerindeki fiyatların da arttığına dikkat çekti.

"Et pahalı ve alınmıyor"

Bu seneki ramazan ayında müşteri sayısı, geçen seneye göre azaldığını söyleyen Karabulut, "Bu sene fiyatlar, geçen seneye göre daha çok yükseldi. Et pahalı ve alınmıyor. Esnaf satış yapamıyor ve para kazanamıyor" dedi.

"Geçen seneye göre iftar menü fiyatlarımız arttı fakat bunun malzeme fiyatlarından kaynaklı olduğunu söyleyebilirim." diye konuşan Karabulut, "Malzeme almakta zorlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Evde yemek yemeyi tercih ediyorlar"

Beyoğlu'nda restoran sahibi Orhan Boğdaycı, bu Ramazan'da geçen yıla göre işlerin daha durgun olduğunu belirterek, "Artan maliyetler fiyatları çok yükseltti. Bu durgunluğun da fiyatlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Et ürünlerinde ise ekstra bir yükseliş oldu. İnsanların alım gücünün düşmesinden dolayı, müşteri restorana gelmekte zorlanıyor. Bir etin kilosu 250-300 TL olmuş ve insanlar burada yemek yemekte zorlanıyor. Bu yüzden insanlar genelde evde yemek yemeyi tercih ediyorlar." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *