İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7508 %0.01
37,3191 %-0.56
103.034,54 %3.513
3.172,74 0,69
Ara
Muhalif. GÜNDEM Gülseren Onanç'ın kaleminden "Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Zamanı"

Gülseren Onanç'ın kaleminden "Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Zamanı"

TÜSİAD bu hafta “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” adlı raporunu kamuoyu ile paylaştı. Yayımlanan raporla ilgili olarak SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nin “Bir Aktivistin Gözünden” köşesinde Gülseren Onanç, değerlendirdi.

Okunma Süresi: 2 dk

TÜSİAD’ın 50. Yılı projesi olarak hazırladığı, “Yeni Bir Anlayışla Geleceği İnşa: İnsan, Bilim, Kurumlar” başlıklı rapor yayımlayarak çağrıda bulundu. Raporda hukukun üstünlüğünden eğitime, bölgesel kalkınmadan iş gücü piyasasına kadar çeşitli konularda tespit ve öneriler sıralandı. Yaklaşık iki yıl yürütülen yoğun çalışma çerçevesinde uzun vadeli bir perspektif ile hazırlanan rapor kapsamlı analizler ve öneriler içeriyor. Çalışmada aşağıdaki görüşlere yer verildi:

“Günümüzde refahın asıl belirleyicisi ne yer altı kaynakları ne fiziksel sermaye ne de vasıfsız işgücüdür. Yer altı kaynaklarına dayanarak zenginleşmiş ülkeler bulunmakla birlikte gelişmiş ülke olmak için bu yeterli değildir. Günümüzde refahın en önemli belirleyicisi maddi olmayan kaynaklardır. Gelişmiş ülkelerde kalkınmanın olmazsa olmaz üç temel unsuru: İnsani gelişme ve yetkinleşme Bilim, teknoloji ve inovasyon Siyasal, ekonomik, toplumsal kurumlar ve kurallardır."

SES Derneği'nin Kurucusu ve Sözcüsü Gülseren Onanç, TÜSİAD'ın raporunu yazısında değerlendirerek, kadın hareketinin yıllardan beri savunduğu ilkeleri savunduğunu ve bağımsız bir sivil toplum ile yeni bir siyaset talebi ortaya koyduğunu yazdı.

SES'in yıllardan devam eden mücadelesinde TÜSİAD'ın yanlarında görmenini güç ve umut verdiğini aktaran Onanç, artık geniş kitleler ile sivil toplumu güçlendirmek için "‘Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Zamanı" diyor.

Onanç, TÜSİAD'ın raporunu başlıklar altında topladı.Bu başlıklar; "Gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye hedefi", "Kimseyi dışarda bırakmamak için demokrasi ve laiklik", "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İstanbul Sözleşmesi" ve "yeni Bir Kalkınma Anlayışı: İnsan, Bilim, Kurumlar ve Kurallar"

Gülseren Onanç'ın TÜSİAD'ın raporu için yazdığı "Geleceğimizi Birlikte İnşa Etme Zamanı" yazısını okumak için tıklayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *