İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0671 %0.05
41,2679 %0.14
3.768,01 % 0,99
83.809,18 %-2.691
Ara
Muhalif. GÜNDEM İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Kocamustafapaşa’da halkla bir arada

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Kocamustafapaşa’da halkla bir arada

Fatih Kocamustafapaşa’da incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, esnaf ve vatandaşlarla selamlaştı.

Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,Fatih Kocamustafapaşa’da esnaf ziyaretlerinde bulundu, halkla muhabbet etti.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen İmamoğlu ve halk sırasında sıcak bir ortam vardı.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muhalif. GÜNDEM Faruk Bildirici: Hani sadece belediye sorumluydu?

Faruk Bildirici: Hani sadece belediye sorumluydu?

Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangını sonrası sorumluluk tartışmalarına dair yeni bilirkişi raporu, Bakanlıklar ve belediyenin eksikliklerini ortaya koydu. Sorumluluğu sadece Bolu Belediyesi'ne yükleyen bakış açısını eleştiren Faruk Bildirici, özeleştiri çağrısında bulunuyor.

Okunma Süresi: 3 dk

İşte Faruk Bildirici'nin o yazısı:

Gündemimiz siyasi çalkantılar, felaketler, skandallar ile o kadar dolu ki, günlerce tartıştığımız gündem maddelerini hızla unutup geriye bakmıyoruz bile…

78 insanımızın yaşamını yitirdiği Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’deki yangın sonrasında yaşanan “Sorumluluk kimde” tartışması da bunlardan biriydi. Televizyon kanallarında hareketli bir tartışma konusuydu sorumluluk mevzuu.

Anımsatayım, o günlerde “Mühür kimdeyse sorumlu odur” (Türkiye), “Can yakan 9 soru” (Yeni Şafak), “Katilsin Tanju” (Yeni Akit), “Sorumluluk bizde değil demişti” (Akşam) manşetleri atan iktidar medyası, sorumluluğun tamamen Bolu Belediyesi ve itfaiyesinde olduğunu savunuyordu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da programdan programa koşuyor, denetim yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın olduğunu söylüyordu. Bakan M. Nuri Ersoy, sadece bir kez CNN Türk’e çıktı, o da topu belediyeye attı.

Muhalif medya da CHP’li Bolu Belediyesi’nin sorumluluğunu, itfaiyenin hazırladığı olumsuz raporla ilgili işlem yapılmamasını görmezden geldi. “Otel sahibinden bakanlık itirafı” (Cumhuriyet) ve “Her yol bakanlığa çıkıyor” (BirGün) haberleri gördük orada da.

“Bakanlıklar da sorumlu ve etkili”

Bilirkişi raporu geçen hafta yayımlandı. Tahmin edileceği gibi, Anadolu Ajansı’nın rapor haberi medyada geniş yer bulamadı. Otel sahip ve yöneticilerinin asli kusurlu olduğu belirtilen raporda, bakanlıklardan belediyeye kadar tüm kurumların sorumlulukları vurgulandı:

“Otelin işletme belgesini veren ve onaylayan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri inceleme konusu olayda denetim süreçlerinde yetersiz kaldıklarından, Bolu İl Özel İdaresi yetkilileri gerekli denetimleri zamanında ve gereği gibi yapmadıklarından, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri gerekli tüm denetimleri özensiz ve yetersiz yaptıkları, mevcut eksiklikleri gereği gibi işlemediklerinden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri gerekli denetimleri zamanında ve gereği gibi yapmadıklarından birinci derecede etkili olmuşlardır.”

Rapor, M. Nuri Ersoy’un bütün açıklamalarını ve Tanju Özcan’ın savunmasının da itfaiye ile ilgili bölümünü yalanlamış oldu. Asıl olarak da böylesi vahim bir olayda taraflı bakışın gerçeklerin aktarılmasını nasıl etkilediğini gösterdi.

Şimdi özeleştiri zamanı

Fakat raporda başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere bütün kurumların sorumluluğu vurgulanırken. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, raporda sadece Bolu Belediyesi ve itfaiyesi suçlanmış gibi konuştu:

“Şimdi bakıyorlar ki raporda itiraz edilecek sadece kendi arkadaşları var. O da dahil olmuş. Belediye de itfaiye de sorumlu olmuş, ama onlar zannettiler ki birileri sorumluluk dışına çıkarılacak. Şimdi sesleri çıkıyor mu? O zaman çıkın, evet biz yanlış yapmışız. Rapor karşısında susuyorsanız o zaman ikiyüzlüsünüz.”

Bakan Tunç, raporun tamamını okumamış olamaz.  Rapor, belediye ile birlikte iki bakanlık ve valiliğin de eksiklik, yanlışlık ve sorumluluklarına değinirken Bakan Tunç’un muhalefeti eleştirmekle yetinmesi hukukçu kimliğiyle bağdaşmayan bir tavır. Keşke özeleştiri yapabilse ve yangından sonraki günlerde bakanlıkların sorumluluğunu örtmeye çalıştıkları için yangında yaşamını yitirenlerin yakınlarından ve tüm toplumdan özür dileseydi.

Kuşkusuz Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a da özeleştiri ve özür yükümlülüğü var.

Onların yanısıra bütün medya kuruluşlarının da yangına dair haber, yazı ve yorumlarını, bu raporun ışığında inceleyerek özeleştiri yapması gerekli. Özellikle de Kültür ve Turizm Bakanı’nı cansiperane savunan iktidar medyasının…

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *