İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4667 %-0.05
36,5241 %-0.22
3.501.531 %2.297
3.071,15 0,58
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM İBB: Hedefimiz günde 200 bin pide üretmek

İBB: Hedefimiz günde 200 bin pide üretmek

İstanbul’da ramazanda fırınlarda satılacak 365 gramlık sade pidenin fiyatı 4 TL olarak belirlenirken İBB’ye bağlı Halk Ekmek, aynı gramajdaki pideyi 1.5 TL’den satışa sunacağını duyurdu.

İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Ramazan boyunca günlük 200 bin pide üretip satmayı hedeflediklerini belirterek “Yardımlaşmayı yaymak bilinciyle, ramazan ayının da ruhuna uygun olarak, fiyatı maliyetinin altında tuttuk" dedi.

Cumhuriyet’ten İlayda Kaya'ya açıklamalarda bulunan İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, “Yardımlaşmayı yaymak bilinciyle, ramazan ayının da ruhuna uygun olarak, fiyatı maliyetinin altında tuttuk. Önceliğimiz kent yoksulluğuyla mücadele ve ihtiyaç sahibi yurttaşlarla dayanışma. Bu temel ilkeyle hareket ediyoruz” dedi.

Pidelerin Halk Ekmek büfelerinden satışa sunulacağını kaydeden Nama, “Her gün öğleden sonra gidip Halk Ekmek büfelerinden pideler alınabilecek. Hedeflediğimiz miktar ise günlük 200 bin pide üretip satmak” diye konuştu. 

Pide fiyatının yurttaşlar tarafından olumlu  karşılandığını söyleyen Özgen Nama, “Derin bir yoksulluğun yaşandığı bu dönemde İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun bu hamlesi ciddi bir memnuniyet sağladı. Bir vatandaş 5 pide alıp 20 TL ödeyeceğine 7 buçuk TL ödeyecek. Oradan elde ettiği 12 buçuk TL’yi 12 aya yaydığımızda yaklaşık 350 TL civarında bir kâr ettiklerini görüyoruz. 350 TL ile de o ay en az 4 kere evinin mutfağına kırmızı et sokabilecek. Bu katkımızın bir anlamı var. Belediyecilik hizmetlerinde kâr amacı güdülmez” diye konuştu. 

Özgen Nama, İstanbul Fırıncılar Odası ile İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile de anlaşmaya vardıklarını belirtti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *