İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,2388 %0.35
38,0197 %0.32
97.428,54 %-0.474
3.360,84 -1,12
Ara
Muhalif. GÜNDEM İçişleri Bakanlığı'ndan FETÖ'ye büyük darbe: Kıskaç-39 operasyonunda 103 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı'ndan FETÖ'ye büyük darbe: Kıskaç-39 operasyonunda 103 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye karşı gerçekleştirilen "Kıskaç-39" operasyonlarında 103 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Türkiye genelinde 39 ilde yapılan operasyonlarda örgütün farklı yapılanmalarına mensup kişilere yönelik geniş çaplı gözaltılar gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları ve emniyet birimlerinin koordinasyonu ile başarıyla devam ettiğini belirtti ve FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Okunma Süresi: 1 dk

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 39 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-39" operasyonlarında 103 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyonların Detayları

Yerlikaya, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirtti. 39 ildeki operasyonlar, Adana'dan Yozgat'a kadar birçok şehri kapsadı.

Şüphelilere Yöneltilen Suçlamalar

Yakalanan şüphelilerin FETÖ'nün farklı yapılanmalarında faaliyet yürüttükleri belirlendi. Suçlamalar arasında askeri mahrem yapılanmalara katılmak, ankesörlü telefonlarla iletişim kurmak, kripto haberleşme programı ByLock'u kullanmak gibi iddialar yer aldı.

Mücadele Kararlılıkla Sürdürülecek

Bakan Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, "FETÖ elebaşının ölümünden sonra da bu hain terör örgütüne yönelik yürüttüğümüz mücadelede hiçbir gevşemeye yer yok" dedi. Güvenlik güçlerinin operasyonların titizlikle sürdürdüğünü ve devletin terörle mücadelede taviz vermeyeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *