İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tam kapanma kararını olumlu bularak “Ben, kapanma sürecine açıkçası çok sevindim. Daha önce de duyurmuştum, ‘Olması gerekir’ diye. Çünkü, iyi günlere kavuşmamız için, bu zor dönemden hızlıca sıyrılmamız lazım. O bakımdan kapanma iyi oldu. Bu, belki de en fazla İETT kurumumuzu da rahatlatacak" değerlendirmesini yaptı.
İmamoğlu kendi döneminde İETT’de çalışmaya başlayan 27 kadın şoför ile iftarda bir araya geldi. Orucunu mesai arkadaşlarıyla aynı masada açan İmamoğlu, hükümet tarafından alınan tam kapanma kararıyla ilgili ilk değerlendirmesini de burada yaptı. Karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “Ben, kapanma sürecine açıkçası çok sevindim. Daha önce de duyurmuştum, ‘Olması gerekir’ diye. Çünkü, iyi günlere kavuşmamız için, bu zor dönemden hızlıca sıyrılmamız lazım. O bakımdan kapanma iyi oldu” dedi.
İETT Edirnekapı Garajı’nda gerçekleştirilen iftara, Covid-19 testleri negatif çıkan şoförler ile İBB ve İETT üst yönetiminden isimler katılım sağladı. İmamoğlu’na, düşük katılımlı iftar organizasyonunda, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Başkan Danışmanları Ertan Yıldız, Yiğit Duman, İETT Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler ve İETT Metrobüs Daire Başkanı Zeynep Pınar Mutlu eşlik etti. İmamoğlu ve yöneticiler, her masaya ayrı ayrı oturdu.
İftar öncesinde mesai arkadaşlarına seslenen İmamoğlu, zorlu geçen Kovid sürecinden dolayı herkese sağlık dileklerini iletti. Hükümet tarafından alınan tam kapanma kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “Ben, kapanma sürecine açıkçası çok sevindim. Daha önce de duyurmuştum, ‘Olması gerekir’ diye. Çünkü, iyi günlere kavuşmamız için, bu zor dönemden hızlıca sıyrılmamız lazım. O bakımdan kapanma iyi oldu. Bu, belki de en fazla İETT kurumumuzu da rahatlatacak. Bu süreçte en riskli görevi yapan kurumlarımızın başında geliyor İETT. Şoförlerimiz bu konuda çok sıkıntılıydı. Bugün burada da kadın şoför çalışanlarımız başta olmak üzere, İETT’nin hem üst yönetimi hem de farklı birimlerde çalışan kadın emekçilerimizle bir arada iftar soframızda olalım ve iftarımızı açalım istedim. Öncelikle, Allah kabul etsin” dedi.
KADIN ÜRETİRSE TOPLUM MUTLU OLUR
Çalışan kadının toplumsal mutluluk açısından çok önemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bunu aslında en iyi sizler biliyorsunuz. Evine ekmek götüren, çalışan, üreten kadın oranı ne kadar yüksekse bir toplum o kadar gelişmiş toplum olur. Aksi taktirde, olmaz. Ve bugün ne yazık ki çok düşük oranda. Neredeyse, ekonomisi çok daha iyi olan toplumların yarısından daha az oranda kadın çalışanı var; bu olmaz. Hele hele büyük kentlerde hiç olmaz. Bu bağlamda biz, kurumumuzdaki kadın çalışan sayısını özel bir metotla arttırma çabası içindeyiz. Sınavlarımızı bile açıklarken, tabiri caizse bir cinsiyet kotası koyuyoruz ve ona göre alımlar yapıyoruz. Bunu da devam ettireceğiz. Çünkü, üzülerek söyleyeyim, kurumumuzun kadın çalışan oranı çok düşük. Hızlıca arttırmamız lazım ki, İstanbul’un gerçek yüzü olabilelim. Neticede İstanbul’da 2 insandan birisi, kadın. O zaman, bu çalışan eşitliğini de sağlamalıyız. İşte o zaman zenginleşebiliriz, o zaman refah düzeyi yükselebilir ve o zaman daha iyi bir nesli, ailece, hep birlikte var edebiliriz.”