İstanbul
Rain and snow
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4620 %0.06
38,3411 %0.33
96.370,00 %-0.144
3.443,02 0,14
Ara
Muhalif. GÜNDEM İlk Türk okulu

İlk Türk okulu

Okunma Süresi: 2 dk

Emel Seçen

İstanbul’un Fethi ardından kurulan (1485) ve II. Beyazıt döneminin sadrazamı Davutpaşa tarafından aynı adı taşıyan ve sayısız ülkeye kazandırdığı, kazanç mezunları ve Kurtuluş Savaşında cepheye giderek hiç mezun verememiş, tarihin 28.yılında Davutpaşa Lisesi Mezunlar Derneği tarafından, 1996 yılından itibaren gönüllülük esası ile mezun nice sıradaş 5 Mayıs 2024 Pazar, Hıdırellez gününde salgından sonra ilk kez bir araya geldi.

Kuruluş tarihi 9 Mayıs 1485 olan okulun aralıksız faaliyet veren Dernek Başkanı, Mahmut Nalbant yönetim adına yaptığı konuşmasında, yıllardır dirsek temasında bulunduğu arkadaşlarına teşekkür ettikten sonra bağışlarla açılan ve içinde her enstrümanın hazır olduğu müzik odasını, pilav sonrası Fatih Belediyesi Belediye Encümeni ve aynı zamanda mezunu olan Şenol Özdemir ile yine meclis üyesi Büşra Uncu Özten ile birlikte açtılar.

Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Özdemir ve Özten, tarihi okulda bulunmaktan mutlu olduklarını, 1996 yılından beri aralıksız faaliyet yürütmekte olan Davutpaşa Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu üyelerini, nitelikli kadro ve şimdiye kadar çaba ve emeklerinden dolayı tebrik etti ve İlk Türk Okulunun, tarihi yerinin ve mezunlarının önemini gelecek nesillere yeterince aktarabilmek için kendi paylarına daha fazla önem göstereceklerini ifade ettiler.

1984-1985 yıllarında 10 Edebiyat sınıfından mezun olan, İTÜ Konservatuvar ve 1992 yılında Türkiye’yi temsil eden Eurovison yarışmasında kadroda yer alan ve artık müzik öğretmeni olarak kariyerine devam eden Günay Yüzbaşıoğlu ise konuşmasında “Biz çok şanslı çocuklardık. Öğretmenlerimize ne zorluk çektirdiğimizi, öğretmen olduktan sonra anladım. Çok şey kazandırmıştır okulum bana ve arkadaşlarıma ve bugün “Müzik Odası”nın açılışında bulunmaktan, birlikte kurdelayı kesecek olmaktan son derece onur duyuyor. Emeği geçen tüm Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum, ifadelerini kullandı.

1980 ve sonrası dönem öğretmenlerinin hazır olduğu Belma Bakırcı, Melek Kuyucu, Hüseyin Alpay, Zuhal Azak gibi kıymetliler ile birlikte;

Müzik Odasının açılışından sonra bu yıl Samatya-Develi’nin sponsor olduğu geleneksel pilav ve ayran öğretmen ve mezunlara ikram edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *