İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4913 %0.03
36,5768 %-0.04
3.445.656 %1.105
3.064,15 0,35
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM İmamoğlu "Brand Week İstanbul" açılışında konuştu: Yeni ve adil bir başlangıç mümkün

İmamoğlu "Brand Week İstanbul" açılışında konuştu: Yeni ve adil bir başlangıç mümkün

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Brand Week İstanbul'un açılışında yaptığı konuşmada İstanbul'un geleceği için önemli adımlar attıklarını belirtti. Kentin daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve teknoloji odaklı bir şehir haline gelmesi için projelerini anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Brand Week İstanbul'un 12. yılına özel açılış konuşmasında yaratıcı profesyonellere ve iş dünyasına hitap etti. İmamoğlu, dünya çapında karşılaşılan zorlukların aşılabilmesi için yaratıcı endüstriler ve iş birliklerinin önemine vurgu yaptı.

Konuşmasına, tarihsel bir sorgulama ile başlayan İmamoğlu, "Tarihin neresindeyiz?" sorusunu sordu. 1990’ların başında Soğuk Savaş’ın sona erdiği ve Batı değerlerinin galip geldiği dönemin ardından, küreselleşmenin beklenen barışçıl düzeni sağlamadığına dikkat çekti. Bunun yerine, dünya birçok krize ve düzensizliğe sürüklendi. Özellikle, demokrasi ve özgürlüklerin tehdit altında olduğu, popülizm ve otoriter eğilimlerin arttığına işaret etti.

Adaletsizliğin Derinleşen Boyutları

İmamoğlu, günümüzün en büyük zorluklarından birinin beş alanda derinleşen adaletsizlikler olduğunu vurguladı. Teknolojik adaletsizlik, iklim değişikliği, göç, gelir eşitsizliği ve temsildeki adaletsizliklere karşı çözüm üretmeden daha iyi bir gelecek kurmanın imkansız olduğunu belirtti.

Teknolojik Eşitsizlik ve Yapay Zeka Riski

İmamoğlu, özellikle gelişmiş ülkelerle geri kalmış ülkeler arasındaki dijital uçurumu dile getirdi. Teknolojik devrimlerin, refahı sadece zengin ülkeler için artırırken, birçok yoksul ülkenin daha da geri kalmasına neden olduğunu ifade etti. Yapay zekanın iş gücünü tehdit ettiğini ve eşitsizlikleri daha da derinleştirdiğini belirtti.

İklim Adaletsizliği ve Küresel Eşitsizlik

İklim değişikliğiyle birlikte, en çok zarar görenlerin en az sorumlu olan yoksul ülkeler olduğunu söyleyen İmamoğlu, bu adaletsizliğin küresel ölçekte büyüyen bir sorun olduğunun altını çizdi. Ayrıca, göçmen sorununun küresel eşitsizliğin bir yansıması olarak ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Gelir Adaletsizliği ve Temsildeki Sorunlar

Gelir adaletsizliğinin, toplumsal huzursuzlukların ve bölünmenin temel sebeplerinden biri olduğunu belirten İmamoğlu, küresel düzeyde de temsildeki adaletsizliklerin dünyadaki güveni zayıflattığını ve eşitsizlikleri derinleştirdiğini söyledi.

Üç Boyutlu Yeni Bir Politika Önerisi

İmamoğlu, geleceğe yönelik çözüm önerilerini üç temel boyutta sundu: Refah, değerler ve yeniden inşa. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını sadece mevcut kaynaklarla değil, dijital ekonomiye yatırım yaparak ve teknolojik altyapıyı güçlendirerek sağlayacağına inandığını belirtti. Ayrıca, demokratik değerlere, özgürlüklere ve adalete dayalı bir toplumun inşa edilmesinin önemine vurgu yaptı.

İleriye Dönük Umutlu Bir Vizyon

İmamoğlu, Türkiye'nin küresel arenada güçlü bir duruş sergileyebilmesi için yaratıcı endüstriler ve iş birliği ile toplumsal kalkınma ve değerlerin güçlendirilmesi gerektiğine inandığını söyledi. Bu hedeflere ulaşmak için uzun vadeli ve stratejik adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *