İstanbul
Orta şiddetli yağmur
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0526 %0
37,4093 %0
96.091,01 %-1.837
3.354,07 -0,11
Ara
Muhalif. GÜNDEM İmamoğlu'ndan Adalar'daki minibüs krizine ilişkin açıklama

İmamoğlu'ndan Adalar'daki minibüs krizine ilişkin açıklama

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı Metro İstanbul bröve töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Adalar'da yaşanan minibüs krizine ilişkin " Adalar halkımızın tepkisini duyuyorum; "Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok " dedi.

Adalar halkı İBB ve İETT Genel Müdürlüğü'nün başlattığı minibüs seferlerine Adalar'ın tarihi, kültürel ve doğal dokusuna zarar vereceği gerekçesiyle tepki gösteriyor.

Adalar halkının tepkilerini duyduğunu açıklayan İmamoğlu, ulaşım hizmeti sunmak zorunda olduklarını kaydetti. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Elbette şunu söyleyeyim adalar halkıyla olan üst seviyedeki samimi diyaloğumuza ne ben  ne bir çalışma arkadaşımız bulunamaz. Adalarda hatırlarsanız faytonlardaki atların zulmü gidermek adına faytonların kaldırılma sürecinde ne kadar halkçı katılımcı bir model yönettiğimizi en iyi adalar halkı biliyor. O bağlamda gelişen olayları kötü yorumlayan bir kısım halkın duygularını sömürmeye çalışan yayınları da gülerek izliyorum.

"Halkın tepkisini duyuyorum"

Siyaset anlayışımızda tepkiyi gösteren insanları duymak en önemli fıtratımızdır.   Adalar halkımızın tepkisini duyuyorum; buradaki toplu taşımayı sağlamak mecburiyetindeyiz, tanımlı araçların dışındakileri lisanslayamıyorsunuz.

"Çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok"

Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkan yok. Şu anda hizmete sunduğumuz araçlar Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlardır"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *