İstanbul
Parçalı bulutlu
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4397 %-0.02
38,2829 %-0.24
89.050,10 %1.107
3.414,95 0,05
Ara
Muhalif. GÜNDEM İmamoğlu’nun şikâyeti üzerine bilirkişi hakkında disiplin soruşturması açıldı

İmamoğlu’nun şikâyeti üzerine bilirkişi hakkında disiplin soruşturması açıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’li belediyelere yönelik davalarda hep aynı bilirkişinin yer almasına dair şikâyeti üzerine, bilirkişi S.B. hakkında disiplin soruşturması açıldı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP’li belediyelere yönelik davalarda hep aynı bilirkişinin yer aldığına dair şikâyeti üzerine bilirkişi S.B. hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu’nun bilirkişi hakkında disiplin soruşturması açtığını duyurdu. Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun şikâyeti üzerine bilirkişi S.B. hakkında disiplin soruşturması açıldı” ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu Ne Demişti?

Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlediği basın toplantısında, bilirkişi S.B.’nin Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ait “olmayan şeyleri rapora yazdığını” iddia etmişti. Ayrıca, S.B.’nin CHP’li belediyelerle ilgili davalarda taraflı davrandığını ve “art niyetliliğinin ispatlandığını” öne sürmüştü.

İmamoğlu, bilirkişinin Beşiktaş ve Esenyurt belediyeleriyle ilgili soruşturmalarda da görev aldığını belirterek, aynı bilirkişinin sürekli CHP’li belediyeler hakkında rapor hazırlamasının adalete zarar verdiğini söylemişti.

İmamoğlu’na Soruşturma Açılmıştı

İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hızla harekete geçmiş ve “Yargı Görevi Yapanı, Bilirkişiyi veya Tanığı Etkilemeye Teşebbüs” suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, İmamoğlu hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edilmişti.

Bilirkişi S.B.’nin Açıklamaları

İddianamede ifadesine yer verilen bilirkişi S.B., İmamoğlu’nun sözleri sonrası medyada hedef gösterildiğini ve karalama kampanyasına maruz kaldığını iddia etti. S.B., hiçbir şekilde hukuksuz bir işe imza atmadığını ve sadece CHP değil diğer siyasi partilere ilişkin davalarda da bilirkişilik yaptığını savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *