İstanbul
Hafif kar yağışlı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
95.112,00 %-3.237
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. GÜNDEM İSKİ, ‘Damlaya Damlaya Gelecek Olur’ sloganıyla İstanbullulara su tasarrufu çağrısında bulundu

İSKİ, ‘Damlaya Damlaya Gelecek Olur’ sloganıyla İstanbullulara su tasarrufu çağrısında bulundu

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), ‘Damlaya Damlaya Gelecek Olur’ sloganıyla Su Protokolü Kampanyası başlattı. Kampanya ile İstanbulluları su tasarrufuna davet eden İSKİ, bu konuda toplumsal bilinç oluşturarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İstanbul bırakmayı hedefliyor. İstanbulluları Su Protokolü’ne katılmaya davet eden İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, “Protokole katılalım, tasarruf taahhütlerinde bulunarak suyumuzu hep birlikte koruyalım” dedi.

Okunma Süresi: 3 dk

İstanbul’da artan nüfus ve yaz mevsimine bağlı kuraklıkla birlikte barajlardaki su doluluk oranı her geçen gün düşüyor. Geçen yıl İstanbul’da günlük su tüketim rekoru 27 Temmuz tarihinde 3 milyon 568 bin metreküp ile kırılırken bu yılın rekoru erken geldi. Bu yıl 14 Haziran’da 3 milyon 817 bin metreküp ile günlük su tüketim rekoru kırıldı. İSKİ gerekli önlemleri alsa da su tüketimi her geçen yıl artıyor. Bu kapsamda İSKİ, tüm İstanbullulara suyun sınırlı bir kaynak olduğunu hatırlatarak tasarrufa davet ediyor.

Su Protokolü nedir? 

İSKİ, Su Protokolü Kampanyası ile su tasarrufu konusunda toplumsal bilinç oluşturarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İstanbul bırakmayı hedefliyor. Her bireyin küçük adımlarla büyük değişimlere katkıda bulunabileceği bu kampanya, İstanbul’un su kaynaklarının korunmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

“Su Protokolüne katılın, su ayak izinizi hesaplayın ve tasarruf taahhüdünde bulunun”

İstanbullular, Su Protokolü’ne katılmak için https://iski.istanbul/ adresi ya da İstanbul Senin uygulaması üzerinden Su Ayak İzini hesaplayarak gönüllülük esasına dayanan tasarruf taahhütlerinde bulunuyor. Su Ayak İzi hesaplama aracı sayesinde, hanede yaşayan kişi sayısı, haftalık yeme içme alışkanlıkları ve aylık elbise ile elektronik ürün harcamaları gibi su kullanımını etkileyen faktörler belirleniyor. Hesaplamanın ardından, kişisel temizlik esnasında musluğu açık bırakmamak, bulaşıkları elde değil makinede yıkamak, çamaşır makinesini tam kapasite ile çalıştırmak gibi tasarrufta etkili olabilecek taahhütler işaretlenerek Su Protokolü’ne katılım sağlanıyor.

“Teşekkür sertifikanızı sosyal medyada paylaşın, suyumuzu birlikte koruyalım”

İstanbullular taahhütlerini sunduktan sonra İSKİ tarafından verilen teşekkür sertifikasını sosyal medya hesaplarından paylaşarak toplumsal farkındalığın artırılmasına ve kampanyanın duyurulmasına destek olabiliyor.

İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başak: “Tüketim rekoru kırıyoruz”

İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, su tasarrufunun önemine dikkat çekerek tüm İstanbulluları Su Protokolü’ne katılmaya davet etti. Başa, “Geçmiş yıllara göre gündüz su tüketimi oranları arttı. Bu yaz rekor üstüne rekor kırıyoruz. Normalde günlük su tüketimi 3 milyon metreküp seviyelerindeyken, bu yıl maalesef son sıcaklarla, 3 milyon 600 bin metreküpün üzerine çıktı. Bu sürdürülebilir bir durum değil. İstanbullulara, hayata geçirdiğimiz Su Protokolü Kampanyası ile çağrıda bulunuyoruz. Protokole katılalım, tasarruf taahhütlerinde bulunarak suyumuzu hep birlikte koruyalım” dedi.

“Dijital fatura ile doğayı korumak mümkün”

İSKİ Su Protokolü kampanyasının yanı sıra dijital faturanın önemine de dikkat çekiyor. Dijital fatura ile hem kâğıt tüketimini azaltarak doğayı korumak hem de fatura işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmak mümkün. 602 bin 540’a ulaşan dijital fatura abone sayısı her geçen gün artıyor. Dijital faturada abone sayısının yıl sonuna kadar 1 milyona ulaşması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *