İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Gezi Parkı soruşturması kapsamında, gazeteci İsmail Saymaz gözaltına alındı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Saymaz'ın Gezi sürecinde bazı sanıklarla yoğun iletişimde olduğu ve sosyal medya paylaşımlarıyla olaylara aktif şekilde katılım sağladığı iddia edildi.
Soruşturma kapsamında, Osman Kavala'nın web sitesinin hazırlanmasında ve Gezi eylemlerini yayma amacıyla kurulması planlanan bir televizyon kanalının faaliyete geçirilmesi için Saymaz'ın rol aldığı öne sürüldü.
Soruşturma detayları
Başsavcılık, İsmail Saymaz'ın:
- Mehmet Osman Kavala, Şerafettin Can Atalay, Çiğdem Mater Utku ve Ayşe Mücella Yapıcı gibi Gezi davası sanıklarıyla yoğun irtibatta olduğunu,
- Sosyal medyada Gezi olayları ile ilgili çok sayıda paylaşım yaptığını,
- Gerçekle bağdaşmayan bilgiler yayarak kamuoyunu kolluk kuvvetlerine karşı provoke etmeye çalıştığını iddia etti.
Bu gerekçelerle Saymaz hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
Adliyeye sevk edildi
Emniyetteki işlemleri tamamlanan İsmail Saymaz, soruşturma kapsamında İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.