İstanbul
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4179 %0.28
38,3283 %0.05
98.346,62 %1.976
3.440,59 0,34
Ara
Muhalif. GÜNDEM İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı: Yarın ve cuma günü okullar tatil edilebilir

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı: Yarın ve cuma günü okullar tatil edilebilir

İstanbul’da 4 gün boyunca yoğun kar yağışı bekleniyordu. Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı kar yağışı uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Özellikle Arnavutköy ve çevresinde etkili olan kar, İstanbul Havalimanı yolunu beyaza bürüdü. AKOM, bazı bölgelerde kar kalınlığının 40 cm’ye ulaşacağını açıkladı. Meteoroloji uzmanları özellikle cuma ve cumartesi günleri karın etkisini artıracağını belirtirken, okulların tatil edilme ihtimali gündemde. İstanbul Valisi, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması konusunda uyarı yaptı.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 4 dk

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yüksek kesimlerde görülen kar yağışı yeniden etkisini göstermeye başladı. Sabah saatlerinden itibaren Arnavutköy ve İstanbul Havalimanı çevresinde başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde kent genelinde yayılacak. Meteoroloji'nin 5 günlük tahminine göre, sadece İstanbul değil, yurdun büyük bir bölümü kar yağışının etkisi altına girecek.
Yetkililer, özellikle perşembe ve cuma günleri yoğun kar nedeniyle okulların tatil edilebileceğini belirtiyor. İstanbul genelinde fırtına ve don olaylarının artacağı uyarısı yapıldı.

AKOM saat verdi: İstanbul'a yoğun kar ne zaman yağacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugünden itibaren Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgalarının etkili olacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, İstanbul ve çevresi için "turuncu" kodlu uyarı verildi.
AKOM'un açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Bugün saat 10.00'dan itibaren fırtına etkili olmaya başlayacak.
Saat 12.00’den itibaren yağmur başlayacak, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur görülecek.
Gece 22.00’den itibaren İstanbul genelinde kar yağışı etkisini artıracak.
21 Şubat Cuma günü kar yağışının şiddetleneceği ve hafta sonu boyunca yoğun şekilde devam edeceği tahmin ediliyor.

Kar kalınlığı 40 santimetreyi bulacak

Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul’un farklı bölgelerinde kar kalınlıkları değişiklik gösterecek:
E-5'in güneyinde (merkez ilçeler): 5-15 cm
E-5 ile TEM arasında: 10-30 cm
TEM’in kuzeyi ve yüksek kesimlerde: 20-40 cm
Kuzey bölgeler ve yüksek rakımlı yerlerde: 40 cm ve üzeri
Kar yağışıyla birlikte sıcaklıkların hızla düşmesi bekleniyor. Perşembe akşamından itibaren sıcaklıklar sıfırın altına inecek, bu da buzlanma ve don olaylarını beraberinde getirecek.

İstanbullulara kritik uyarılar YAPILDI

AKOM ve Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtti. Özellikle ulaşımda aksamalar, elektrik ve doğalgaz kesintileri, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba zehirlenmeleri gibi risklere karşı dikkatli olunması istendi.
Yetkililerden gelen önemli uyarılar şunlar:
Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın.
Araçlarda kış lastiği ve zincir bulundurun.
Su, doğal gaz ve elektrik tesisatlarını koruyun.
Sokakta kalan vatandaşlar ve hayvanlar için yardım sağlayın.

İMAMOĞLU, İstanbul'u etkisi altına alacak yoğun kar yağışı ile ilgili uyarılarda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Değerli Hemşehrilerim;

İstanbul'u etkisi altına alacak ve 3 gün süreceği tahmin edilen yoğun kar yağışıyla ilgili bazı uyarılarımız şöyledir;

İBB olarak sorumluluk alanımızda olan tüm yollarda bütün araçlarımız ve çalışanlarımızla görev başındayız.

Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu ve havalimanı bağlantıları gibi çevrede farklı kurum ve kuruluşların sorumluluğunda olan yerlerle ilgili işbirliği halindeyiz.

İlçe belediyelerimiz de teyakkuz halinde olacak, belediyelerimize solüsyon ve tuz desteği sağladık, merkezi noktalarda yaya akslarında solüsyon çalışması yapılıyor.

En önemli nokta ise trafik. Olağanüstü şekilde olması beklenen yağışlarda zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması, zorunlu hallerde mutlaka kış lastiği ve zincirle çıkılması önemlidir. Bu tür zamanlarda ani buzlanmadan kaynaklı çok sayıda küçük kaza da meydana gelebiliyor ve tüm trafiği aksatacak noktaya varabiliyor.

Engelli, hamile, yaş almış vatandaşlarımızın özellikle dikkat etmeleri, trafiğe çıkmamaları gereklidir, idari izin duyuruları yapılacaktır.

Okulların tatil durumuyla ilgili duyurularını takip ediniz, uzaktan çalışma olanağı olan bütün iş yerlerinin bu sisteme geçmesi önemlidir.

Bu tür zamanlarda yüksek tonajlı araçların trafikte kalmaları bütün bölgeyi felç edecek müdahaleyi engelleyecek bir tablo ortaya çıkarabiliyor bu sebeple bu araçların trafiğe çıkmaması, hiçbir şekilde risk alınmaması gereklidir.

Evsiz vatandaşlarımızı misafir etmeye devam ediyoruz, her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Sokak hayvanları için besleme çalışmalarımız devam edecek.

Olası durumlarda ALO153 Çözüm Merkezimiz 7/24 hizmet veriyor.

İstanbul Valisi’nden trafik uyarısı

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji’nin olumsuz hava koşulları tahminlerine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.
Trafiğe zorunlu olmadıkça çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Vali Gül, kış lastiği kullanılmasını ve buzlanma riskine karşı önlem alınmasını önerdi.
Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Resmi duyurular için İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un açıklamalarının takip edilmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *