İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4679 %-0.04
36,6762 %0.23
3.511.629 %2.251
3.057,91 0,15
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM İstanbul’da binlerce binaya ‘karot testi’ uyarısı: Binayı 10 yılda eritiyor

İstanbul’da binlerce binaya ‘karot testi’ uyarısı: Binayı 10 yılda eritiyor

İstanbul’da fırınların yer aldığı konutlar büyük risk altında. Sanayi tipi fırınların bulundukları binayı 10 yılda erittiğini, konutun beton ve demir yapısını bozduğunu söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kolivar, “Ne yazık ki depremde ilk yıkılacak binalar altında ekmek fırını olanlar. Acil olarak İstanbul’daki 3800 fırının bulunduğu binaya karot testi yapılmalı” dedi.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, fırınların büyük bir bölümünün eski binaların altında yer aldığını belirterek, yeni binalarda bulunan fırınların da konutlara zarar vermemesi için söz konusu fırınların doğalgazının ev tipi doğalgaza çevrilmesi gerektiğini savundu. İstanbul’daki kaçak fırın sayısının 500’den fazla olduğunu söyleyen Kolivar, yaptıkları şikayetlere karşın bu konuda önlem alınmadığını ifade etti.

Fırın projelerinin 2004’te değiştiğini ve yapılan düzenleme kapsamında önlemlerin artırılması gerektiğini belirten Kolivar, “Binanın tamamında ya da müştemilatında fırın olmaması gerekiyor. Ayrıca düzenlemede nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde sanayi bölgesinin dışında olan yerlerde sanayi tipi fırın açılamayacağı belirtiliyor. Ancak buna uyulmuyor” dedi.

“İstanbul’da sadece iki günlük ekmek üretilebilir”

Sözcü’de yer alan habere göre sendika olarak yetkili birimlerin İstanbul’da hangi semtte kaç fırın olduğu, bunların üretim kapasitesi ve ne kadarlık stokla çalıştığına dair inceleme yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Cihan Kolivar, “Ancak bu sonuçsuz kaldı. Depremi düşündüğümüzde, kente Tekirdağ’dan da İzmit’ten de ekmek gelemez. Olası bir depremin ardından İstanbul’da sadece iki günlük ekmek üretilebilir. Bu kentte depremin üçüncü gününde ekmek çıkmaz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *