İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4913 %0.03
36,5768 %-0.04
3.445.656 %1.105
3.064,15 0,35
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM İyi Parti, CHP’yi neden hedef seçti?

İyi Parti, CHP’yi neden hedef seçti?

Atılı masa ilk toplantısını yapalı on ay oldu. O tarihten bu yana hem masadaki partiler hem de onların dışındakiler hep aynı şeyi savundu. “Masayı dağıtan kaybeder.”

Ama son dönemde, sanki İyi Parti, masayı CHP’ye dağıttırmaya çalışıyor gibi bir görüntü oluşmaya başladı. Hemen her gün özellikle CHP liderini hedef alan, dozu artarak devam eden eleştiriler karşısında, “İyi Parti’nin amacı ne? Kendisi dağıtmak istemediği için, masayı CHP’ye mi dağıttırmak istiyor?” sorusu sorulmaya başlandı.

“Masayı CHP dağıtmaya kalksın, kamuoyu baskısıyla masa dağılmasa bile, böyle bir durumda CHP kaybetsin ve biz kazanalım” mı denilmek isteniyor?

Bir muhalefet partisi, bir başka muhalefet partisine, üstelik altılı masada birlikte çalıştıkları bir partiye karşı neden bu kadar yoğun bir kampanya yürütür?

İyi Parti, CHP ile ilgili sorunlarını, aralarında yapabilecekleri görüşmelerle çözmek yerine, neden kamuoyu önünde tartışıyor?

İyi Parti, CHP ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alan eleştirilerinin, sadece CHP ve Kılıçdaroğlu’na değil, altılı masaya güveni de sarstığının ve iktidarın kaybedeceği imajını tersine döndürmesine fırsat verdiğinin farkında değil mi?

Siyasi kulislerde, İyi Parti’nin amacının ne olduğuna yönelik bu benzeri çok soru tartışılıyor.

İyi Parti ve CHP arasındaki tartışmalar, daha muhalefetteyken, kendi aralarında anlaşamayan partilerin iktidara geldiklerinde, ülkeyi nasıl uyum içinde yönetebilecekleri sorusunun sorulmasına da neden oluyor. Macaristan’da, muhalefetin kendi içinde uyumsuz olmasının da seçimi kaybettirdiğine dikkat çekenler, İyi Parti’nin amacını kestirmeye çalışıyor.

İyi Parti’nin eleştirilerinin, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemenin ötesinde, cumhurbaşkanı adayının İyi Parti’ye yakın bir isim olması ve mümkünse, Akşener’in aday yapılması olduğunu ileri sürenler de var. Bir başka yorum da, hazırlanacak protokolde, İyi Parti’nin önemli bir pay almak için müzakerede elini yükseltmek ve masanın liderliğini sağlamak amacında olduğu yönünde.  

Köşe yazısının tamamını okumak için 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *