İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,5141 %0.2
39,7270 %0.59
3.412,14 % 0,21
86.317,93 %-0.505
Ara
Muhalif. GÜNDEM İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu

İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı’nı açıkladı. Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.

Okunma Süresi: 2 dk

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Adayı'nın Cengiz Topel Yıldırım olduğunu bildirdi. 

Yıldırım'a adaylığı parti yönetiminin bizzat teklif ettiğini belirten Akşener, Yıldırım dönemi ile birlikte 'iyi belediyecilik' yapılacağını söyledi.

Akşener'in kürsüye davet ettiği Yıldırım, ilk açıklamasında Ankara'da vizyonsuz ve vasatın altında bir belediyecilik anlayışı olduğunu iddia etti. Ankara'nın 5 yıldır iyi yönetilemediğini savunan Topel, 1 Nisan sabahı itibarıyla bu durumun değişeceğine inandığını kaydetti. 

Topel, özetle şunları söyledi: 

"Cumhuriyetimizin 100. yılında Ankara için adaylığa layık görülmek benim için büyük bir onurdur. Ankara hak ettiği yerde değildir. Tam bir asırdır başkent olan Ankara, mevcut potansiyelini yerine getirememiştir. İstihdam olanakları ile anılması gereken Ankara durağanlığın kenti olmuştur. Son 30 yıla baktığımzda Ankara ziyandadır. Son beş yıla bakıldığında Ankara emekli bir başkente çekilmiştir. Hızla gelişen dünyaya ayak uyduramayan vizyonsuz ve vasatın altındaki belediyeciliğe karşı bir yönetim anlayışını temsil ediyoruz."

Yıldırım'ın ismi Mansur Yavaş’ın adaylığı kesinleşmeden önce 2019 yerel seçimlerinde de siyasi kulislerde konuşulmuştu. Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

Akşener, bugün grup toplantısında yaptığı açıklamada da partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın da Balıkesir Milletvekilli Turhan Çömez olduğunu açıklamıştı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *