İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,2388 %0.35
38,0197 %0.32
97.374,36 %-0.696
3.360,84 -1,12
Ara
Muhalif. GÜNDEM Kayyum atanan Batman Belediyesinde 112 kişi işten çıkarıldı

Kayyum atanan Batman Belediyesinde 112 kişi işten çıkarıldı

Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, belediyenin şirketlerinde çalışan 112 kişinin usulsüz bir şekilde işe alındığı gerekçesiyle sözleşmelerinin feshedildiği belirtildi. Belediye yetkilileri, bu adımın yasalara ve kurallara uygunluğunun sağlanması amacıyla atıldığını vurguladı. Olayla ilgili detaylı inceleme devam ediyor.

Okunma Süresi: 2 dk

İçişleri Bakanlığı, 4 Kasım 2024 tarihinde Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük'ün ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası almasının ardından görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Bunun üzerine Vali Ekrem Canalp, kayyım olarak atandı.

Batman Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, belediye bünyesindeki şirketlerde yakın zamanda işe alınan 112 kişinin işe alım süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edilerek sözleşmelerinin feshedildiği duyuruldu. İddialara göre, işe alınan kişiler arasında terör suçlarından hüküm giyenler ve çeşitli suçlardan adli suç kayıtları bulunmaktaydı.

Açıklamada belirtildiğine göre, Batman Belediyesi bünyesine 31.03.2024 yerel seçimlerinden sonra farklı zamanlarda toplam 192 kişinin işe alındığı tespit edildi. Ancak bu işe alımlar sırasında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uyulmadığı, İŞKUR'a yapılan bildirimlerde hukuksuzluklar yaşandığı ortaya çıktı.

İl Özel İdareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarının personel çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslara uyulmaksızın işe alındığı belirlendi. Yapılan incelemeler sonucunda, işe alınan kişiler arasında terör suçlarından hüküm giyenlerin yanı sıra cinsel taciz, uyuşturucu ticareti, ihaleye fesat, hırsızlık gibi suçlardan kayıtları olanların bulunduğu tespit edildi.

112 Kişinin İş Sözleşmeleri Feshedildi

Yukarıdaki usulsüzlüklerin tespit edilmesi üzerine Personel A.Ş. ve Belkent A.Ş. bünyesinde toplam 112 kişinin iş sözleşmelerinin feshedildiği açıklandı. Belediye yetkilileri, kamuoyuna konuyla ilgili saygıyla duyuruda bulundular.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *