Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz hafta sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı 120 milletvekilinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağırdı.
TBMM’de yapılan yoklamada Genel Kurul’un çalışabilmesi için toplantı yeter sayısına ulaşılamadı.
AKP, MHP ve HDP tarafından yapılan açıklamalarda olağanüstü toplantı çağrısına katılım sağlanmayacağı duyurulmuştu.
CHP'nin olağanüstü çağrısı üzerine toplanan Meclis Genel Kurulu'nda toplantı yeter sayısını bulunamadığı için sağlıkta şiddet teklifi görüşülemedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genel kurul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'nin toplanamaması hakkında açıklama yaptı.
Kılıçdaroğlu, "Sağlıkta şiddet Türkiye'nin temel sorunlarından birisidir. Bu sorunu çözecek olan organ TBMM'dir. TBMM'nin bu acı olayları engellemek, önlemek açısından göreve davet ettik. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti olarak arkadaşlar buradalardı. Hepimiz görevimizi yaptık. Ama parlamentoyu işlevsiz kılan iki organ, iki temel kurum yani AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla bundan sonra olacak olan bütün negatif olayların sorumlusu onlardır.
TBMM 1 EKİM'DE TOPLANACAK
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. Bilgiç, birleşimin başında elektronik yoklama yaptı. Yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca, Bilgiç, 1 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Böylece olağanüstü toplantı çağrısı düşmüş oldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Genel Kurul'a gelerek yoklamaya katıldı. İYİ Parti, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri de Genel Kurul'da hazır bulundu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bazı AKP milletvekillerinin de Genel Kurula girdiği ancak yoklamaya katılmadığı gözlendi.