İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4679 %-0.04
36,6762 %0.23
3.511.629 %2.251
3.057,91 0,15
Ara
MUHALIF GAZETECILIK GÜNDEM Kırmızı et zammında geri adım atılıyor!

Kırmızı et zammında geri adım atılıyor!

Sene başından beri yüzde 110’u aşkın zam gelen kırmızı et fiyatları, ilk kez düşüşe geçerek son haftalarda yüzde 8-10 civarında gerileme gösterdi. Uzmanlar söz konusu fiyat düşüşünün nedeninin Et ve Süt Kurumu’nun fiyat artışlarını önlemek amacıyla ithalata başlayıp piyasadaki arzı dengelemesi olduğunu belirtiyor. Atılan adımların bir başka nedeni de vatandaşın talebindeki daralma.

Hürriyet’ten Gamze Bal’ın haberine göre, son 15 gündür toptan ve perakende kırmızı et fiyatlarında yaşanan yüzde 8-10 civarındaki gerilemenin sebeplerini Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Dr. Ahmet Yücesan, “fiyat artışlarını önlemek amacıyla ithalata başlayan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) müdahalesi” ve “tüketim daralması” olarak açıkladı.

“ESK müdahale etmeseydi toptan karkas etin fiyatı 500 liraya kadar çıkardı” diyen Yücesan, Kurban Bayramı’na kadar kırmızı et fiyatlarının baskılanmaya devam edeceğini söyledi. Yücesan, yaz aylarıyla birlikte turizm sezonunun canlanmasıyla talebin yeniden artacağını; bunun da fiyatların yeniden yukarı yönlü ivmelenmesiyle sonuçlanacağı görüşünü paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *