İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
3.516,44 % -0,05
84.349,05 %3.001
Ara
Muhalif. GÜNDEM Mahçupyan: Belediye başkanından, muhalefet liderlerinin yapamayacağı şeyi beklemek bana ahmakça geliyor

Mahçupyan: Belediye başkanından, muhalefet liderlerinin yapamayacağı şeyi beklemek bana ahmakça geliyor

"Seçim son turda Erdoğan ile Yavaş arasında kalırsa yeniden Erdoğan'a oy verebilirim" açıklamasıyla tartışma yaratan Gelecek Partisi kurucularından olan yazar Etyen Mahçupyan, "Siyasetin zaten içinde olan bir belediye başkanının, onların yapamadığını yapmasını beklemek, bu liderlerin, liderlikten vazgeçmelerini ima ediyor. Ve bu bir vatandaş olarak bana ahmakça geliyor" açıklamasında bulundu.

Okunma Süresi: 2 dk

Seçim son turda Erdoğan ile Yavaş arasında kalırsa yeniden Erdoğan’a oy verebilirim” açıklamasıyla tartışma yaratan Gelecek Partisi kurucularından olan yazar Etyen Mahçupyan, ”Siyasetin zaten içinde olan bir belediye başkanının, onların yapamadığını yapmasını beklemek, bu liderlerin, liderlikten vazgeçmelerini ima ediyor. Ve bu bir vatandaş olarak bana ahmakça geliyor” açıklamasını yaptı. 

”Çok belli ki ben muhalefete oy vereceğim. Ama son kertede, Erdoğan ile Mansur Yavaş karşılıklı olarak kalırsa kime oy vereceğimi ben şu anda bilmiyorum. Yeniden Tayyip Erdoğan’a da verebilirim. Çünkü ana sorun değişmeyecekse, o zaman tamamen pragmatik bakılacaksa, o zaman ben şu soruyu soracağım: Putin ile teke tek oturduğunda Mansur Yavaş’a mı güvenirim Tayyip Erdoğan’a mı? Çok açıkça Tayyip Erdoğan’a güvenirim” açıklamasıyla tartışma yaratan Etyen Mahçupyan, muhalefetin adaylığı konusunda yeni bir açıklama yaptı. 

Gazeteci Kenan Taş’ın programında konuşan Mahçupyan, ”Partiden bu söyleminizle ilişkin uyarı ya da açıklama geldi mi?” sorusuna yanıt verdi.

Mahçupyan şunları söyledi:

”Birçok insanının çok farklı fikirleri var. Bir adım daha gidelim buradan. 6’lı masada 6 lider var. Bu 6 lider, kendileri dışında birilerini seçtikleri zaman şunu söylemiş oluyorlar: ’Benim yapamayacağım işi, bu arkadaş yapabilir. Benim yapamayacağım işi bu belediye başkanı yapabilir’ demek zorundalar. Kendileri parti lideri... Parti liderlerinin, ’Biz yapamıyoruz, belediye başkanı yapabilir’ demesini hafızalarınız alıyor mu? Onların da kabul edebileceği bir şey olabilir mi bu acaba?

Eğer 6’lı masa dışından birisi seçilecekse cumhurbaşkanı adayı olarak; bu muhtemelen çok saygın, siyaset üstü olan, epeyce siyasetle mesafeli duran, tüm toplumun beğeneceği vs. başka bir figür olmak zorunda. Ama siyasetin zaten içinde olan bir belediye başkanının, onların yapamadığını yapmasını beklemek, bu liderlerin, liderlikten vazgeçmelerini ima ediyor. Ve bu bir vatandaş olarak bana ahmakça geliyor. Bu beklenti, böyle beklenti var insanlarda, bence ya siyasetten anlamamayı ya da kasıtlı bakışı gerektiriyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *