İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7549 %0
37,3001 %-0.61
101.854,42 %2.576
3.176,44 0,81
Ara
Muhalif. GÜNDEM Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici: “Sözcü, okurlarıyla güven ilişkisini zedeledi”

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici: “Sözcü, okurlarıyla güven ilişkisini zedeledi”

Medya Ombudsmanı olarak anılan deneyimli gazeteci Faruk Bildirici medyada deprem etkisi yaratan tensikatları Muhalif'e değerlendirdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Muhalif Ankara

"İki gazete neden tensikat yaptı? Bunu açıklamalı…"

Basının önde gelen yazarlarının “birer avukat telefonuyla işten çıkarılması”nın yarattığı depreminin artçı sarsıntıları devam ediyor. AK Parti Hükümetini “belge ve bilgiye dayanarak” çekinmeden eleştiren yazarlar için kamuoyunda gösterilen tepki yetersiz bulunurken, Sözcü ve Korkusuz gazetelerinin  Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Hüsnü Mahalli, Sinan Meydan, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan ile ilgili tensikat kararının gerekçesini açıklaması istendi.

Medya Ombudsmanı olarak anılan deneyimli gazeteci Faruk Bildirici özellikle Sözcü gazetesinin bu tutumunun okuruyla güven ilişkisini zedelediğini kaydetti. Bildirici, gazetenin tensikat için “neden bu isimleri seçtiğini, nasıl bir ölçüt kullandığını?” açıklamasını da istedi. Bildirici’nin değerlendirmesi şöyle;

“Elbette her medya kuruluşunun muhabir, yazar, çalışanları ile türlü nedenlerle yolları ayrılabilir.  Ama bunu okurlarına duyurmak, açıklamak, bilgi vermek zorunda. Sözcü de ekonomik nedenlerle tensikat yapmak zorunda kalmış olabilir. Ama okurları bunu sosyal medyadan ve başka gazetelerden duymamalıydı. Ayrıca Sözcü, tensikat yaparken neden bu isimlerin seçildiğini, nasıl bir ölçüt kullanıldığını da ikna edici biçimde açıklamalıydı. Sözcü yönetimi değerli yazar, muhabir ve çalışanlarını sessizce ve hiçbir açıklama yapmadan kapının önüne koyarak okurlarıyla güven ilişkisini zedeledi.”

Bildirici, Sözcü’den yapılan açıklamanın, tatmin edici olmadığını, sadece atılanların sayısı ile ilgili olduğunu da sözlerine ekledi...

Bu arada Sözcü Gazetesinden yapılan açıklamayla işten çıkarılanların 40 kişi değil 5 yazar olduğu savunuldu.

İşten çıkarmaların seçimler yaklaşırken yapılması ve tensikat için seçilen isimlerin eleştirel odaklı yazı yazmaları kamuoyunda, Sözcü Gazetesi için “iktidara mı yanaşıyor?” Sorularına yol açtı. Akşam saatlerinde basın çevreleri ve sosyal medyada geniş tartışmalara yol açan gelişmeyle ilgili Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in yaptığı “iki kelimelik açıklama” da eleştiriliyor. Özdil,  işten çıkarılan yazarlarla ilgili olarak “Üzüldüm çok…” demekle yetinmiş ve idari görevinin olmadığını hatırlatarak, işten çıkarma gerekçesinin Sözcü yöneticilerine sorulması gerektiğini savunmuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *