İstanbul
Az bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4441 %-0.02
38,2754 %0.01
86.059,98 %-2.726
3.379,89 -1,12
Ara
Muhalif. GÜNDEM Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, 27 Şubat 2025 hava durumu raporunu yayımladı. Marmara, Ege ve Karadeniz’de kuvvetli sağanak beklenirken, Doğu Anadolu’da çığ ve don riski devam ediyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 4 dk

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Şubat 2025 hava durumu raporunu yayımladı. Ülke genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Marmara, Ege ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli sağanak yağış beklenirken, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de buzlanma, don ve çığ tehlikesi devam ediyor. Hava sıcaklıklarının ise 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

Marmara Bölgesi: Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Marmara Bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir’de sağanak yağış etkili olacak. Çanakkale’nin güneyi ile Balıkesir’in kıyı ilçelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Edirne ve Sakarya’nın kuzey kesimlerinde de yağış geçişleri görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde pus ve sis etkili olacak.

İstanbul’da hava 13 derece olacak ve parçalı, çok bulutlu bir gökyüzü bekleniyor. Edirne’de hava sıcaklığı 13 derece olacak ve güney kesimlerinde yağmur görülecek. Kocaeli’nde ise sıcaklık 16 derece olacak ve hava parçalı, çok bulutlu olacak.

Ege Bölgesi: İzmir ve Aydın Kıyılarında Kuvvetli Sağanak

Ege Bölgesi’nde yağışlar devam ediyor. İzmir ve Aydın kıyılarında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma, don, pus ve sis görülebilir.

İzmir’de hava sıcaklığı 14 derece olacak ve aralıklı sağanak yağış bekleniyor. Aydın’da sıcaklık 15 derece olacak ve kıyı bölgelerde kuvvetli yağış etkili olacak. Manisa’da sıcaklık 13 derece olacak, öğleden sonra kuvvetli yağmur geçişleri bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Antalya’da Gece Saatlerinde Yağmur Var

Batı Akdeniz’de bulutlanma artarken, gece saatlerinden sonra Antalya’da sağanak yağmur bekleniyor. İç kesimlerde buzlanma ve don riski devam ediyor.

Antalya’da sıcaklık 16 derece olacak ve gece saatlerinden sonra sağanak yağmur görülecek. Adana’da hava sıcaklığı 16 derece olacak ve parçalı, az bulutlu bir hava hakim olacak. Mersin’de sıcaklık 16 derece olacak ve parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Buzlanma ve Sis Uyarısı

Bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don riski var. Ankara, Eskişehir ve Konya’da sis etkili olabilir.

Ankara’da hava sıcaklığı 9 derece olacak ve parçalı, az bulutlu bir gökyüzü bekleniyor. Konya’da sıcaklık 11 derece olacak ve gece saatlerinde pus etkili olabilir. Sivas’ta sıcaklık 2 derece olacak ve kuvvetli buzlanma ile don bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi: Çığ Tehlikesine Dikkat

Batı Karadeniz’de parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Gece saatlerinden sonra Karabük ve Düzce’de yağmur bekleniyor. Doğu Karadeniz’de ise çığ tehlikesi devam ediyor.

Trabzon’da hava sıcaklığı 6 derece olacak ve parçalı, çok bulutlu bir hava hakim olacak. Rize’de sıcaklık 5 derece olacak ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Zonguldak’ta sıcaklık 10 derece olacak ve hava parçalı bulutlu olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi: Kar Yağışı ve Yoğun Don Uyarısı

Ardahan ve Van çevrelerinde kar yağışı etkisini sürdürecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don riski bulunuyor.

Erzurum’da sıcaklık -3 derece olacak ve parçalı, çok bulutlu bir hava hakim olacak. Kars’ta hava sıcaklığı -4 derece olacak ve kuvvetli don ile buzlanma bekleniyor. Van’da sıcaklık -1 derece olacak ve sabah saatlerinde kar yağışı görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Açık ve Soğuk Hava

Bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi bekleniyor.

Diyarbakır’da hava sıcaklığı 10 derece olacak ve hava az bulutlu olacak. Gaziantep’te sıcaklık 12 derece olacak ve açık, soğuk bir hava hakim olacak. Şanlıurfa’da sıcaklık 12 derece olacak ve pus ile sis görülebilir.

Denizlerde Hava Durumu: Fırtına Beklenmiyor

Karadeniz’de hava parçalı bulutlu olacak ve Doğu Karadeniz’de yer yer yağmur bekleniyor. Marmara’da aralıklı yağmur görülecek ve doğu ile güneydoğudan orta kuvvette rüzgar esecek. Ege’de hava parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı olacak, güneydoğudan orta kuvvette rüzgar bekleniyor. Akdeniz’de batı kesimlerde sağanak yağış görülürken, doğu kesimlerde parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Hava Sıcaklıkları Yükseliyor

Sibirya soğuklarının etkisini kaybetmesiyle hava sıcaklıkları yükselmeye başlıyor. Ülke genelinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artması bekleniyor. Ancak gece saatlerinde don ve buzlanma riski sürüyor.

Meteoroloji’den Önemli Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış, çığ tehlikesi, buzlanma, sis ve rüzgar konusunda uyarılarda bulundu.

Kuvvetli yağış uyarısına göre İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve Aydın kıyılarında sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Çığ tehlikesi ve buzlanma uyarısına göre Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çığ riski devam ediyor. Buzlanma ve don nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.

Sis ve pus uyarısına göre İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde görüş mesafesi düşebilir. Sabah saatlerinde trafikte dikkatli olunması gerekiyor.

Rüzgar uyarısına göre güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette rüzgar bekleniyor. Ege kıyılarında zaman zaman rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *