İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0415 %0.04
41,4051 %-0.51
3.679,30 % -0,63
84.064,90 %-0.255
Ara
Muhalif. GÜNDEM MHP'li Feti Yıldız'dan kurultay açıklaması: Yasal olarak mümkün değil

MHP'li Feti Yıldız'dan kurultay açıklaması: Yasal olarak mümkün değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 6 Nisan'da olağanüstü kurultay yapma kararına itiraz etti. Yıldız, CHP'nin seçim süreçlerinde yaşanabilecek usulsüzlüklerin, yeni genel başkanın yetkilerini geçersiz kılabileceğini belirtti. Bu duruma dikkat çekerek, Özel'in kurultaya götürme yetkisinin tartışmalı olduğunu ifade etti.

Okunma Süresi: 2 dk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 23 Mart'ta gerçekleştireceği ön seçimle cumhurbaşkanı adayını belirleyecekken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından olağanüstü kurultay kararı aldığını duyurdu. Bu önemli karar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından 6 Nisan'da yapılacak kurultayın tarihi ile birlikte kamuoyuna açıklandı. Özel, mevcut iktidarın partinin yönetimine kayyım atama girişimlerini engellemek amacıyla bu adımı attıklarını belirtti. Özel, "Eğer bu hafta içinde başvuruda bulunmasaydık, akşam mesai bitiminde bizim ön seçim sandığımızı almak için bir kayyım atanacaktı" açıklamasıyla durumu daha da netleştirdi.

Olağanüstü Kurultay ve İmamoğlu'nun Durumu

CHP, 6 Nisan tarihinde olağanüstü bir kurultay yapma kararı almış durumda. Bu karar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla gündeme gelmesi, partinin sıkıntılı bir süreçte olduğunu gösteriyor. Genel Başkan Özgür Özel, partinin geleceği için önemli bir adım attıklarını vurgulayarak, kayyım atanması ihtimaline karşı ellerini çabuk tutmaya karar verdiler. İmamoğlu'nun gözaltına alınması, partinin seçmen tabanında da huzursuzluk yaratmasına neden olurken, bu olağanüstü kurultay, özellikle önümüzdeki seçimler için stratejik bir öneme haiz. Hukuk mücadelesinin yanı sıra, parti içindeki birlikteliği sağlamak için gereken adımlar arasında yer alıyor.

MHP'den Gelen Tepkiler ve İddialar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CHP'nin olağanüstü kurultaya gitme kararına sert tepki gösterdi. Yıldız, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, CHP'nin 2024 tarihinde planlanan kurultayındaki delegelerin iradelerinin geçersiz hale geldiğini savundu. Eğer genel kurul iptal edilirse ya da kayyum atanma şartları oluşursa, Yıldız’a göre genel başkan dahil tüm organlara yapılan seçimler geçersiz sayılacak. Bu durumun CHP’nin yönetimi içerisinde ciddi bir krize yol açabileceği öngörülüyor. Yıldız, bu tür gelişmelerin kuruluş ve işleyiş açısından CHP'ye zarar verebileceğinin altını çizerken, Özgür Özel'in genel başkan olarak bu durumu yönlendirme yetkisinin de sorgulanabilir hale geleceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *